Maiolo
Maiolon kylä, joka sijaitsee Marecchiajoen keskilaaksossa, on pieni vuoristokunta. Se on perinyt nimensä läheisen samannimisen kylän kukkulapaikalta, joka tuhoutui legendan mukaan maanvyörymässä toukokuun lopulla 1700-luvulla, pitkittyneiden rankkasateiden takia. Uhreilta vältyttiin, koska kaikki kyläläiset olivat vyörymän sattuessa ylhäällä linnassa, monta päivää ja yötä kestävissä hääjuhlissa. Tämä legenda kiehtoo edelleenkin historioitsijoita ja alue vetää puoleensa geologeja, koululaisryhmiä, turisteja ja tutkijoita. Alueella ei ole turistimassoja, se on säilyttänyt alkuperäisen asuinmallinsa; vanhat talonpoikaistalot ja aukiot. Muinaisesta kylästä on jäljellä vain kaksi monikulmion muotoista tornia vuoren huipulla, jonne vie haastava patikkapolku. Alueen upeat harjut ja sen yli 600 kasvia ovat EU:n erityissuojelussa . Torneista näkyy upeasti koko Marecchiajoen laakso  ja erityisesti sen lumoavat auringonlaskut. Katse pyyhkäisee Monte Fumaiolon vuorelta Alpe della Lunaan eli vihreille ”Kuun alpeille”, Monte Carpegnaan, San Leon pyöreään linnoitukseen ja San Marinon läheiselle vuorelle Adrianmerelle päin. Maiolo on ainutlaatuinen luonnon maamerkki Montefeltron alueella. Kylä on kuuluisa ennen kaikkea tyypillisestä jauhosta ja siitä perinteisin menetelmin valmistetusta leivästä, jolle on omistettu kesäkuussa vuosittainen pienimuotoinen markkinajuhla, ”Leipäjuhla”. Palvelut ovat siirtyneet läheiseen Novafeltrian suurempaan kaupunkiin joen toiselle puolelle.
Näkemisen arvoista
Maioletton linnoitus

Maiolettona tunnettu kiehtova linnoitus on helppo havaita Marcchiajoen laaksossa. Se seisoo ylhäästi kuin sokeritoppa luonnon maamerkkinä.

Lue lisää
Tapahtumia
The Feast of Bread
The Feast of Bread
kesäkuu

Mainos
Bed & Breakfast
Prato dei Caprioli
Prato dei Caprioli
Maiolo - Via Case Gasperoni, 212
Bed & Breakfast
La Boscara
La Boscara
Maiolo - Via Boscara, 336
Bed & Breakfast
Le Due Rocche
Le Due Rocche
Maiolo - Via Poggio 287/A
Kahvila - Ruokakauppa
Mi Fà Bottega
Mi Fà Bottega
Maiolo - Piazza Sandro Pertini 4/5/6
Restaurant
La Casa Vecchia
La Casa Vecchia
Maiolo - Via Ca' Zemprino, 147
(+39) 0541.92.15.11
Restaurant
La Rocca
La Rocca
Verucchio - Via Rocca, 46
News
The Grand Tour of the Italian Valleys
The Grand Tour of the Italian Valleys
14 toukok. 2024 - 25 toukok. 2024
ITALIAN PYÖRÄFESTIVAALI
ITALIAN PYÖRÄFESTIVAALI
Misano Adriatico
15 syysk. 2023 - 17 syysk. 2023
Pyörämarkkinoiden vertailupaikka. Esikatselut, testit, esitykset ja esitykset, tapaamiset, kokemukset ja viihde: kaikki tarvittavat ainesosat 360 ° pyöräfestivaaleille. Kaikille tarkoitettu: aina harrastajista alkaen suurelle yleisölle.
MAASTOPYÖRÄKISA CARPEGNASSA
MAASTOPYÖRÄKISA CARPEGNASSA
Carpegna Pennabilli
22 lokak. 2023
Pitkänmatkan perinteinen maastopyöräkisa kuuluisan Marco Pantanin harjoittelumaastoissa Carpegnan vuoristossa Pennabillin vieressä, Emilia-Romagnan ja Marchen rajalla.
Nove Colli Cycling Race
24 syysk. 2023
Nove Colli is the cycling race which since 1971 has attracted the greatest riders in the sport. 200 km, for a fascinating journey through the Romagna .
Tour de France 2024
Tour de France 2024
San Leo San Marino
29 kesäk. 2024 - 30 kesäk. 2024
Tour de France pidetään ensimmäistä kertaa Italiassa vuonna 2024. Reitti kulkee Firenzestä Riminiin, sekä San Leon linnoituksen ja San Marinon tasavallan läpi.
Uutiskirje
pysy kuulolla
newsletters archive