Maiolo
Maiolon kylä, joka sijaitsee Marecchiajoen keskilaaksossa, on pieni vuoristokunta. Se on perinyt nimensä läheisen samannimisen kylän kukkulapaikalta, joka tuhoutui legendan mukaan maanvyörymässä toukokuun lopulla 1700-luvulla, pitkittyneiden rankkasateiden takia. Uhreilta vältyttiin, koska kaikki kyläläiset olivat vyörymän sattuessa ylhäällä linnassa, monta päivää ja yötä kestävissä hääjuhlissa. Tämä legenda kiehtoo edelleenkin historioitsijoita ja alue vetää puoleensa geologeja, koululaisryhmiä, turisteja ja tutkijoita. Alueella ei ole turistimassoja, se on säilyttänyt alkuperäisen asuinmallinsa; vanhat talonpoikaistalot ja aukiot. Muinaisesta kylästä on jäljellä vain kaksi monikulmion muotoista tornia vuoren huipulla, jonne vie haastava patikkapolku. Alueen upeat harjut ja sen yli 600 kasvia ovat EU:n erityissuojelussa . Torneista näkyy upeasti koko Marecchiajoen laakso  ja erityisesti sen lumoavat auringonlaskut. Katse pyyhkäisee Monte Fumaiolon vuorelta Alpe della Lunaan eli vihreille ”Kuun alpeille”, Monte Carpegnaan, San Leon pyöreään linnoitukseen ja San Marinon läheiselle vuorelle Adrianmerelle päin. Maiolo on ainutlaatuinen luonnon maamerkki Montefeltron alueella. Kylä on kuuluisa ennen kaikkea tyypillisestä jauhosta ja siitä perinteisin menetelmin valmistetusta leivästä, jolle on omistettu kesäkuussa vuosittainen pienimuotoinen markkinajuhla, ”Leipäjuhla”. Palvelut ovat siirtyneet läheiseen Novafeltrian suurempaan kaupunkiin joen toiselle puolelle.
Näkemisen arvoista
Maioletton linnoitus

Maiolettona tunnettu kiehtova linnoitus on helppo havaita Marcchiajoen laaksossa. Se seisoo ylhäästi kuin sokeritoppa luonnon maamerkkinä.

Lue lisää
Tapahtumia
The Feast of Bread
The Feast of Bread
kesäkuu

News
Italian Pyöräfestivaali
Misano Adriatico
13 syysk. 2024 - 15 syysk. 2024
Pyörämarkkinoiden vertailupaikka. Esikatselut, testit, esitykset ja tapaamiset viihteen säestämänä. Kaikki tarvittavat ainesosat festivaaleille. Sopii kaikille pyöristä kiinnostuneille; aina harrastelijoista ammattilaisiin asti.
Nove Colli Pyöräilykilpailu
19 toukok. 2024
Merestä kukkuloille, sekoitus luonnonkauneutta, hikeä ja vaivaa. Kilpailu, joka koettelee jokaisen urheilijan, jopa kaikkein valmistautuneimman, mutta joka tarjoaa epäilemättä unohtumattomia tunteita. Nove Colli on pyöräilygranfondo, joka järjestetään Romagnassa (Forlì-Cesenan ja Riminin provinssissa) ja joka lähtee ja saapuu Cesenaticoon. Se on yksi arvostetuimmista tapahtumista lajissaan, yksi vanhimmista (se on pidetty vuodesta 1971) ja luultavasti osallistunein Italiassa.
Suuri kiertue Italian laaksoissa
Suuri kiertue Italian laaksoissa
14 toukok. 2024 - 25 toukok. 2024
Tour de France 2024
Tour de France 2024
San Leo San Marino
29 kesäk. 2024 - 30 kesäk. 2024
Tour de France pidetään ensimmäistä kertaa Italiassa vuonna 2024. Reitti kulkee Firenzestä Riminiin, sekä San Leon linnoituksen ja San Marinon tasavallan läpi.
Uutiskirje
pysy kuulolla
Uutiskirjearkisto