San Marino
San Marino on yksi maailman vanhimpia tasavaltoja, Euroopan kolmanneksi pienin valtio Vatikaanin ja Monacon jälkeen ja maailman viidenneksi pienin maa. Se on kokonaan Italian ja Emilia-Romagnan sekä Marchen läänien ympäröimä. Titanon vuoren linna on sen tunnetuin osa ja se on myös hallinnollinen keskus. Keskustan linnanmuurien varrella on kolme 1000-luvun kivistä vartiotornia. Koko vanha kapunki on säilyttänyt kauniin keskiaikaisen ulkomuotonsa. Vieressä näkyy San Leon kukkulakunta. Päätorilta silmä siintää aina siniselle Adrianmerelle ja Riminin kaupunkiin asti. Sen vuorenhuipppu on 749 metriä merenpinnan yläpuolella, sinne pääsee joko autolla tai köysiradan tilavissa vaunuissa. Maisema on upea kohde ikuistaa vaikkapa maalaten paikan päällä. San Marinon ydinkeskustassa on uusi numismatiikka-ja filateliamuseo. San Marinon hallitsijat vaihtuvat aina kuuden kuukauden hallintokauden jälkeen. Keskustan yliopisto on perustettu vuonna 1985.
Näkemisen arvoista
Vanhojen aseiden museo San Marinossa
Vanhojen aseiden museo San Marinossa

San Marinon pieni asemuseo sijaitsee Titanovuorta ympäröivän linnanmuurin toisessa vartiotornissa, kahdessa kerroksessa. Kokoelmaan kuuluu noin 2000 vanhaa asetta, jotka San Marinon osavaltio hankki vuosina 1956-1972 ja esitellen miekkojen, tikarien jne. historiaa ja kehitystä.

Postimerkki-ja rahamuseo

Uusi postimerkki-ja rahamuseo San Marinon keskustassa on upea vierailukohde, vaikka ei olisikaan numismaatikko tai filatelian harrastelija. San Marinon postin historiaa sekä erittäinkin harvinaisia kolikoita eri aikakausilta. Voit myös ostaa mukaan keräilyrahoja tai postimerkkejä museon kaupasta. Sopiva paikka 1-2 tunnin mittaiseen vierailuun.

Lue lisää
Vieraile San Marino ryhmämatkoilla
YHDESSÄOLOA, RUOKAA, VIINIÄ JA PATIKOINTIA TOSCANASSA
YHDESSÄOLOA, RUOKAA, VIINIÄ JA PATIKOINTIA TOSCANASSA

Liikunnallinen viikko Montefeltron vuorilla, jotka eivät ole vaikeusasteeltaan yhtä haastavia kuin Alpit. Harjanteita, kukkuloita ja pieniä keskiaikaisia linnakyliä halkovat monipuoliset reitit saavat kävelijänsä myös henkisesti hyvään kuntoon. Niittyjen ja jokien kauneus, paikan historia ja erityisesti ruokakulttuuri ovat sielulle ja vatsalle mannaa. Sopii kaikenikäisille. Taukopaikkoja löytyy reittien varrelta ja mahtava ruoka-ja viinikulttuuri kruunaa lomaviikon hurmaavassa, erilaisessa Italiassa. (Lue lisää)

Fiilistele elämää Italiassa
Fiilistele elämää Italiassa
07 kesäkuuta 2024 - 12 kesäkuuta 2024

Tule nauttimaan Toscanan rajalle Apenniinivuorten rauhasta erilaiselle lomalle Emilia-Romagnan kukkulakyliin, käyden myös klassisissa paikoissa meidän ulkosuomalaisten seurassa, kuten San Marino, Sassofeltrio ja Rimini. Italian kielen opettajana on matkassamme Miia Kukkola. Sydään hyvin, maistellaan viinejä ja shoppaillaan sopivasti. Astu ulkosuomalaisten Suomi-seuran jäsenien elämään Italiassa ja opi myös halutessasi kanssamme italiaa! Tästä jää hyvä mieli ja ihana matkamuisto sydämiin. (Lue lisää)

Mainos
Hotellit
La Grotta
La Grotta
San Marino - Contrada Santa Croce, 17
Turisti-info
San Marino Experience
San Marino Experience
San Marino - Piazzale Campo della Fiera, 18 - Borgo Maggiore
Outlet
San Marino Outlet Experience
San Marino Outlet Experience
San Marino -
Hotellit
San Marino iDesign Hotel
San Marino iDesign Hotel
San Marino - Via del Serrone, 124 - 47890
News
Maastopyöräkisa Carpegnassa
Maastopyöräkisa Carpegnassa
Carpegna Pennabilli
02 kesäk. 2024
Pitkänmatkan perinteinen maastopyöräkisa kuuluisan Marco Pantanin harjoittelumaastoissa Carpegnan vuoristossa Pennabillin vieressä, Emilia-Romagnan ja Marchen rajalla. Unohtumaton kokemus Montefeltron ja Sasso Simonen ja Simoncello Parkin upeissa maisemissa Marchen ja Romagnan alueiden välissä. Koko viikonloppu omistettu pyöräilyn maailmalle ja sen ulkopuolelle, ruoka-alueen, musiikin ja teemaretkien kera. Kolme päivää unohtumattomia tapahtumia ja esityksiä Carpegnassa.
Italian Pyöräfestivaali
Misano Adriatico
13 syysk. 2024 - 15 syysk. 2024
Pyörämarkkinoiden vertailupaikka. Esikatselut, testit, esitykset ja tapaamiset viihteen säestämänä. Kaikki tarvittavat ainesosat festivaaleille. Sopii kaikille pyöristä kiinnostuneille; aina harrastelijoista ammattilaisiin asti.
Nove Colli Pyöräilykilpailu
19 toukok. 2024
Merestä kukkuloille, sekoitus luonnonkauneutta, hikeä ja vaivaa. Kilpailu, joka koettelee jokaisen urheilijan, jopa kaikkein valmistautuneimman, mutta joka tarjoaa epäilemättä unohtumattomia tunteita. Nove Colli on pyöräilygranfondo, joka järjestetään Romagnassa (Forlì-Cesenan ja Riminin provinssissa) ja joka lähtee ja saapuu Cesenaticoon. Se on yksi arvostetuimmista tapahtumista lajissaan, yksi vanhimmista (se on pidetty vuodesta 1971) ja luultavasti osallistunein Italiassa.
Suuri kiertue Italian laaksoissa
Suuri kiertue Italian laaksoissa
14 toukok. 2024 - 25 toukok. 2024
Tour de France 2024
Tour de France 2024
San Leo San Marino
29 kesäk. 2024 - 30 kesäk. 2024
Tour de France pidetään ensimmäistä kertaa Italiassa vuonna 2024. Reitti kulkee Firenzestä Riminiin, sekä San Leon linnoituksen ja San Marinon tasavallan läpi.
Uutiskirje
pysy kuulolla
Uutiskirjearkisto