YHDESSÄOLOA, RUOKAA, VIINIÄ JA PATIKOINTIA TOSCANASSA

Keski-Italian vihreässä, massaturismilta kaukana olevassa rauhan tyyssijassa luonnonpuistojen ympäröiminä sijaitsee Montefeltron alue: ihanteellinen terveelliselle ja turvalliselle lomalle. Täällä on tilaa hengittää, vaeltaa ja tutustua idyllisiin pieniin keskiaikaisiin kyliin. Ystävälliset, aidot italiaisten asukkaiden kohtaamiset piristävät. Alueen ruokakulttuuri on laatuluokkaa perinteisine ruokine- ja aurinkoisilla kukkuloilla kypsyvine viineineen. Puhdasta lähiruokaa positiivisessa ilmapiirissä. Kävelyreiteillä on monia vaikeusluokkia, ketään ei jätetä jälkeen ja jokaiselle löytyy se sopivin.

Koemme samalla viikolla kolme lääniä: Toscana, Emilia-Romagna sekä Umbria. San Marinon tasavallassa shoppailua ja hulppeat näkymät Adrianmerelle asti. Hotellimajoitus St. Agata Feltrian tryffeleistä kuuluisassa kylässä rauhaisilla vuorenrinteillä. Kävelyä viinitilalla sekä niiden maistelua ja tutustuminen Sansepolcron historialliseen kaupunkiin. Kurkistamme myös Mona Lisan taustamaisemaan Pennabillin etruskiaikasen kylän kukkulalla. Alueella asuva suomalainen paikallisopas ja eräopas ovat mukana ohjelman mukaisesti.

Ryhmämatka-ohjelma
Patikkamatka Toscanaan (Loppuunmyyty)
02 - 07 toukokuuta 2023
Kesto: 6 päivää: 6
Majoitus: Hotelli
YHDESSÄOLOA, HISTORIAA, RUOKAA, VIINIÄ JA PATIKOINTIA ITALIASSA Tule kokemaan unohtumattomia elämyksiä kanssamme vaellus- ja patikointimatkalle Toscanaan! Ohjelma sopii kaikenikäisille peruskuntoisille ihmisille, jotka haluavat matkustaa mukavan porukan ja kokeneiden suomenkielisten oppaiden kanssa.
Matkalla mukana suomenkielinen paikallisopas ja hintaan sisältyy puolihoito.
Tutustumme yhdessä oppaan johdolla kävellen St. Agatan kylään, vierailemme San Marinossa, Toscanassa ja Umbrian alueella. Vierailukohteina myös Toscanan apteekkimuseo ja tutustuminen viinitilaan viinejä maistellen. Molemmat patikat tehdään oppaiden johdolla (n. 10km/retki). Matkalla mukana suomenkielinen paikallisopas.
Tämä matka on täynnä ilonpitoa, uskomattomia maisemia, italialaisia makuja, viiniä, musiikkia ja tunnelmaa. Matkan hintaan sisältyy puolihoito. Lähde mukaan unelmien matkalle!


Hinta*: 1498,00 €
*Huom: Hintaan sisältyy • Lentomatka Helsinki-Bologna-Helsinki Finnairin reittilennoilla • Matkatavarat lennoilla • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin • Suomeksi opastetut patikat matkaohjelman mukaan • Ateriat: yöpala, 3 illallista, 2 lounasta • Kokeneiden suomenkielisten vaellusoppaiden palvelut kohteessa • Italiankielen pikakurssi • Kuljetukset kohteessa • Viinitilavierailu tarjoiluineen • San Marinon retki • Ohjelman mukaiset vierailut ja sisäänpääsyt • Patikointiretket (reitin pituus n. 10km) • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa.
  • Päivä 1
  • Päivä 2
  • Päivä 3
  • Päivä 4
  • Päivä 5
  • Päivä 6
Matkapäivä, Helsinki - Bologna
Finnairin iltalento Bolognaan. Paikallisopas on ryhmää vastassa saapuvien aulassa ja johdattaa oikealle autolle. Kentältä matka jatkuu kohti Sant Agata Feltriniä. Matkan aikana opas kertoo seudusta ja viikon ohjelmasta. Majoittuminen Sant Agata Feltrin kauniissa vuoristokylässä ja sen kolmen tähden ”Hotel Falconissa”. Alue jossa hotellimme sijaitsee ei ole tyypillinen turistikohde vaan aitoa paikallista maalaismaisemaa ja sukellamme sen historiaan ja nykypäivään oppaan johdolla. Yöpalaa ja buona notte, hyvää yötä.
 
Matkapäivä, tutustuminen lähialueeseen.
Aamiainen hotellissa. Opastettu kävelyretki St. Agatan kylään tutustumaan sen nähtävyyksiin oppaan johdolla. Vierailemme mm. Italian vanhimmassa kokonaan puulavasteisessa teatterissa (1600-luvulta), Rocca Fregoso 1000-vuotisen linnan juurella. Perillä meitä odottaa pieni yllätys. Omakustanteinen lounas kylän keskustassa tai hotellilla. Iltapäivä vapaata aikaa rentoutua hotellilla tai kierrellä kylää. Klo 17.00 opas pitää Italian kielen pikakurssin halukkaille. klo 19.00 Illallinen hotellilla.
 
Matkapäivä, patikointia ja paikallista ruokaa
Aamiainen hotellissa. Lähtö hotellilta klo 10.30 tilausbussilla (kesto n.30 min.) Patikointi eräoppaan kanssa: Sola eli Passo Cantoniera-Sasso Simone e Simoncello-luonnonpuisto-Ca´Barboni, reitin pituus n. 10 km, maisema osin kuin ”Kuun pinnalla”, matkalla kuljetaan myös Euroopan laajimman tammilehdon läpi. Lounas n. klo 13.30 kotiravintola Sasso Simone e Simoncellossa. Odotettavissa luomua ja lähiruokaa monine kattauksineen ja tietenkin toscanalaisine viineineen. Paluumatkalla tavataan omistaja Maria-Rosa, joka tarjoaa meille kesä-aperitiivin. Noin klo 17.00 saavumme hotellille. Ilta vapaata aikaa ja omakustanteinen illallinen hotellilla tai kylän lähiravintolassa.
 
Päivä, patikointia San Leo-Maiolo Pennabilli
Aamiainen omaan tahtiin. Vapaa aamu ja lähtö hotellilta n. klo 12.30 paikallisen, autorisoidun GAE* -eräoppaan kanssa kävellen, keskivaikea reitti kukkula- ja vuoristomaisemassa historiallisessa Montefeltron sydämessä. Pistäydymme kotitekoiselle jäätelölle Cinzia rouvan jäätelöbaariin (omakustainen). Täällä ei tehdä jauheista jäätelöä vaan aivan aidoista kauden hedelmistä, esim. viikunajäätelö on taivaallista. Annamme hiukan aikaa ostoksille paikallisessa kylässä.Palaamme hotellille klo 18.00. Pizza illallinen hotellilla viineineen klo 19.00. Hotellin isäntä lupasi tarjota ruokajuomat kaikille.
 
Matkapäivä, viinitilavierailu sekä Toscanan kierros.
Aamiainen hotellissa. Viinien maistelu ja brunssi viinitilalla Umbriassa sekä patikointia viinitilan ympäristössä. Aamupäivällä kävelemme viinitilan upeissa maisemissa ja tutustumme viinitilan kellariin samalla kuullen viininviljelyn saloista. Maistelemme tilan korkealaatuisia viinejä ja syömme hiukan suolaista istuen viinitilan näköalaterassilla. Näkymä on henkeäsalpaavan kaunis Tiber-joen laaksoon. Iltapäivällä kaupunkikierros San Sepolcrossa, Toscanassa; halukkailla mahdollisuus tutustua (lisämaksusta) kauniiseen Apteekkimuseoon. San Sepolcrossa syntyi kuuluisa taidemaalari Piero della Francesca. Kylässä harrastetaan myös pitsinnypläystä ja kirkkoja tässä pienessä 10 tuhannen asukkaan kaupungissa on miltei 30 kpl. Jäähyväisillallinen hotellilla ja kilistelemme laseja omistajan kanssa.
 
Matkapäivä San Marinon retki, Bologna - Helsinki
Aamiainen omaan tahtiin hotellilla. Aamulla nautinnollista rentoutumista kukin haluamallaan tavalla, vaikka kylällä vieraillen. Klo 10.30 lähdemme tutustumaan bussilla Italian sisäiseen pikkuvaltioon San Marinoon. Perillä on mahdollisuus shoppailla ja lounastaa. San Marinosta jatkamme matkaa iltapäivällä Bolognan lentokentälle.
 
Yhteystiedot
YHDESSÄOLOA, RUOKAA, VIINIÄ JA PATIKOINTIA TOSCANASSA
*
*
*
*

Olen lukenut ja hyväksynyt tietosuojaan ja tähän sivuun liittyvät ehdot. Käyttämällä sen palveluja, käyttäjä hyväksyy ja sitoutuu noudattamaan sen käyttösuojaehtoja.
pysy kuulolla Uutiskirje
Kiertomatkalla vieraillut paikat
Novafeltria

Novafeltrian keskisuuri kunta sijaitsee keskellä Marecchiajoen laaksoa, suurimmaksi osaksi tasaisella alueella. Novafeltria, "nuovo" eli "uusi" on perustettu vasta vuonna 1907. Nykyään se on laakson kaupallinen ja teollinen keskus, sekä vilkas koulujen ja urheiluaktiviteettien keskus. Ihanteellinen ostosten tekoon ja viettää aikaa vaikkapa sen jäätelöbaareissa ja ravintoloiden kulinaarisissa ympyröissä. (Lue lisää)

San Leo

San Leo on majesteettisen upea, kivisellä kukkulalla Marecchiajoen varrella sijaitseva rauhallinen pieni kunta. Dante Alighieri vietti siellä aikaansa kirjoittaen siitä myös Jumalaiseen näytelmäänsä. San Leo on Montefeltron historiallisen alueen kehto, ollen myös Italian pääkaupunki yli tuhat vuotta sitten. Tunnettu hyvästä ruoastaan, historiallisista ja geopoliittisista tapahtumistaan sekä idyllisenä elokuvien ja dokumenttielokuvien kuvauspaikkana. San Leon roomalais-ja renessanssiajan rakennukset ovat säilyneet hyvin. Sitä ympäröivät ihanteelliset patikointipolut pitkiinkin patikointi-ja pyöräretkiin, aina itään Adrianmerelle tai korkeammalle länteen, Apenniinivuoristoon päin. (Lue lisää)

Sant'Agata Feltria

Sant'Agatan yli tuhatvuotinen kylä ja sen historialliset arvorakennukset ovat hyvin säilyneitä. Kylän keskustassa on Italian vanhin kokonaan puulavasteinen teatteri 1600-luvun alkuvuosilta. Luonnonkaunis ja rauhallinen seutu kutsuvat patikoitsijoita sen eripituisille ja erityyppisille poluille. Kylä on kuuluisa tryffeliherkuistaan ja sen jokavuotiset tryffeli- ja enogastronomiset markkinat pidetään lokakuussa. (Lue lisää)

Pennabilli

Pennabillin kukkuloilta avautuvan näkymän Marecchiajoen laaksoon ja sitä ympäröiville vuorille on ikuistanut Leonardo da Vinci Mona Lisa-taulun taustamaisemaksi. Näköalapaikalla voi vierailla. Pennabilli syntyi sen kahdella kalliokukkuloilla olevien erillisten kuntien ja linnojen solmiessa sovun 1350-luvulla; Penna sen Roccione-nimisellä kukkulalla ja Billi sen Rupe-nimisellä kukkulalla, vain 300 metrin etäisyydellä toisistaan. Pennabilliä ovat asuttaneet jo umbrit, etruskit ja roomalaiset. Sen kuuluisin hallitsijasuku, Malatesta, sai täältä alkunsa 1100-luulla. (Lue lisää)

San Marino

San Marinon tasavalta sijaitsee Montefeltrossa, Apenniinivuorilla. Tässä pienessä, kauniissa jylhällä vuorella olevassa valtiossa asuu noin 33 tuhatta asukasta vain 61 neliökilometrin alueella. San Marinoon kannatta pysähtyä useammaksi päiväksi, sillä sen vanha kaupunki on mukava paikka ostosten tekoon ja pienten museoiden tutkimiseen. San Marinon laakso on luonnonkaunis alue, vaikkapa maastopyöräilyyn ja patikointiin. Löydätte myös pienimuotoista viini-ja oliiviöljyn tuotantoa. (Lue lisää)

Sansepolcro

Toscanan Apenniinien viimeisen osan juurella sijaitseva Sansepolcron kaupunki hallitsee Tiberjoen laaksoa, jota reunustavat vuoristojonot ja viereisen Umbrian kukkulat. Keskisuuren kaupungin historiallinen keskusta on todellinen helmi nähdä ja istua vaikkapa kahville sen ulkoterasseille ja katsella rakennusten arkkitehtuuria, joka on säilyttänyt perinteiset piirteensä tähän päivään asti. Sansepolcro liittyy erottamattomasti kaupungissa n. 600 vuotta sitten syntyneeseen renessanssiajan kuvataiteilija-matemaatikko Piero della Francescaan. Pietro dal Borgo -nimeä käyttänyt taiteilija ikuisti Sansepolcron monissa teoksissaan, joita voi ihailla kaupungin museossa ja kuuluisissa museioissa ympäri maailmaa. (Lue lisää)

Tunnustukset: VisitTuscany.com
Lähiseudun nähtävyyksiä
San Leon linnoitus

San Leon linnoitus näyttää siltä, kuin se nousisi pystysuoraan taivaaseen. Se sijaitsee korkean kukkulan päällä ja sitä reunustavat kiviset jyrkät kallioseinät. Uskomaton kohta, jossa taide ja luonto kohtaavat toisena. Roomalaiset rakensivat sen ensimmäsen linnoituksen. San Leo oli Italian pääkaupunki vuosina 961-963. Tämä vanhan kaupungin upea pyöreätorninen linnoitus on nykyisessä asussaan renessanssiajan sota-arkkitehtuurin taidonnäyte, Francesco di Giorgio Martinin 1400-luvun puolessa välissä suunnittelema. Linnoitus pystyi mm. hallitsemaan ristitulen. Sen karmean kiehtovassa vankityrmässä päätti päivänsä kuuluisa alkemisti kreivi Cagliostro ja se on vuosisatojen myrskyissä vaihtanut usein hallitsijaansa. Paavin vallan alle se tuli vuonna 1630. Nykyään linnoituksessa on kattava asemuseo ja sitä vuokrataaan myös hääjuhliin.

Lue lisää
Fregoso linnoitus

Linnoitus rakennettiin noin vuonna 1000 Sasso del Lupo eli pyöreän muotoiselle "Suden kalliolle". Renessanssiajan kuuluisa arkkitehti Francesco di Giorgio Martini entisöi ja muunsi sen ulkoasua vuonna 1474 Urbinon herttuan Federico da Montefeltron pyynnöstä. 1500-luvun se oli Genovasta tulleen Fregosa-suvun hallussa, he muuttivat sen aristokraattiseksi asuinpaikaksi, joka sopi heidän tyylikkäälle hovilleen. Linnassa on nykyään satujen museo ja siellä voi vierailla ihaillen mm. Ferragamon tekemää Swaroski-kivin koristettua Tuhkimo-elokuvassa nähtyä kenkää. Maisemat linnan pihalta lähivuorille ja laaksoon ovat upeat.

Lue lisää
Teatteri Mariani

Teatro Mariani on saanut nimensä sen kuuluisan 1800-luvun kapellimestari Angelo Marianin mukaan. Se on Italian vanhin, kokonaan puulavasteinen teatteri. Helmi lajissaan. Teatteri tehtiin ensin vain platean ja näyttämön kokoiseksi paikallisen hallitsija Orazio Fregoson toimesta 1600-luvun alkuvuosina.

Lue lisää
SASSO SIMONE JA SIMONCELLON PUISTO

Sasso Simone ja Simoncellon luonnonpuisto ulottuu seuraavaan kolmeen lääniin: Marche, Emilia-Romagna ja Toscana. Se on miltei 5000 hehtaaria laaja alue Montefelton historiallisella seudulla Keski-Italiassa.

Lue lisää
Bascion torni

Bascion linnasta on 900:n vuoden aikana jäänyt pystyyn vain sen suorakulmainen pieni torni. Se muistuttaa meitä monista sen juurella pysähtyneistä historian merkkihenkilöistä kuten Dante Alighieri, Giotto, Ezra Pound, Leonardo da Vinci jne. Upea paikka maalaukseen; myös tämä kohta on ikuistettuna Mona Lisan taustamaisemaan.

Lue lisää
San Leon katedraali

San Leon Katedraali on yksi keskiajan Montefeltron kauneimmista helmistä. Sen perustukset juontavat aina 600-luvulle, jolloin San Leosta tuli Monteferlton päähiippakunta. Uusi katedraali rakennettiin samalle paikalle tuntemattomista syistä 1100-luvulla, kuuluisimpien Emilian ja Lombardian alueen arkkitehtien toimesta. Kirkossa on sarja korinttilaisia pylväitä 200-luvulta, sekä kapiteeleja, joissa primitiivisia varhaiskristillisiä symboleja.

Lue lisää
Tunnustukset: San Leo
San Marinon koysirata

San Marinon tasavallassa on köysirata, joka yhdistää San Marinon vanhan kaupungin historiallisen keskustan alas Borgo Maggioreen. Vuonna 1959 käyttöön otettu ja 2000-luvulla täysin modernisoitu köysirata on yksi turistien käytetyimmistä liikennevälineistä huimine näköaloineen aina Adrianmerelle asti. Tällä pääset kätevästi pääkaupungin ydinkeskustaan.

Postimerkki-ja rahamuseo

Uusi postimerkki-ja rahamuseo San Marinon keskustassa on upea vierailukohde, vaikka ei olisikaan numismaatikko tai filatelian harrastelija. San Marinon postin historiaa sekä erittäinkin harvinaisia kolikoita eri aikakausilta. Voit myös ostaa mukaan keräilyrahoja tai postimerkkejä museon kaupasta. Sopiva paikka 1-2 tunnin mittaiseen vierailuun.

Lue lisää
Mainos
Matkanjärjestäjä
Matkapojat
Matkapojat
Tampere - Takojankatu 15
Uutiskirje
pysy kuulolla
Uutiskirjearkisto