Arja kertoo kokemuksestaan
Arja kertoo kokemuksestaan
Kurssit on suunnattu aivan vasta-alkajista jo italiaa osaaville. 
Opi oman tasoisessa ryhmässä alkeista aina puhekieleen; näin pärjäät seuraavillakin matkoillasi omin päin italialaisten kanssa. Kaikki opetus pätevien opettajien johdolla sekä opastus Italiassa kolmekymmentä vuotta asuneen ammattimaisen paikallisoppaan johdolla. Kaikkea ei opi tai löydy oppikirjoista. Saat vinkkejä, miten kohdata italialainen kulttuuri ja kieli paikalla asuvien ihmisten syväosaamisen kautta. 
Luonnon helmassa on turvallista olla ja mennä ilman ruuhkaa tai turistilaumoja. Opiskelu tapahtuu siis ulkoilmassa, rennon iloisessa ilmapiirissä ilman oppikirjoja. Kaikki kulttuurin, historian ja hyvän ruoan höystäminä. Tapaamme paikallisia asukkaita, ammatinharjoittajia ja kommunikoimme heidänkin kanssaan.
Tervetuloa iloiseen seuraamme, syväsukellukselle eri läänien makuihin, tapoihin ja jopa kielen murteisiin. Tästä matkasta jää hyvä mieli ja Italian lämpö sydämeen pysyvänä matkamuistona!
Opi Italiaa Italiassa; alkeiskurssi Toscanan luonnon helmassa Mattian ja Virpin matkassa
04 - 10 heinäkuuta 2024
Kesto: 7 päivää
Opi Italian matkustus- ja ruokasanastoa sekä jokapäivän puhekielen alkeet asuen Emilia-Romagnan ja Toscanan rajalla. Opiskele rennosti ulkoilmassa kauniissa kukkulamaisemassa. Kurssi on suunnattu italian kielen alkeisiin ja erityisesti puhekielen ensiaskeleisiin. Opettajana on Torinossa syntynyt, Suomessa asuva italialainen Mattia Retta. Hän on väitöskirjatutkijana Helsingin yliopistossa ja opettaa myös Italian Kulttuuri-Instituutissa. Opetus keskittyy matkustus-, shoppailu- ja jokapäivän puhekieleen. Paikallisoppaananne on Italiassa 30 vuotta asunut ja turismin parissa työskelentelvä Virpi Virta, joka on myös loma-asuntojenne emäntänä. Ilo irti mukavassa seurassa!

Tule mukaan oppimaan italiaa ja nauttimaan viikko kulttuurin, taiteen, historian ja hyvän lähiruoan sekä viinien parissa. Kaikki massaturismilta ulottumattomissa olevissa paikoissa: tuhatvuotisissa linnakylissä- shoppailua unohdamatta. 
Syömme Michelintähtiravintolassa illallisen, maistelemme tryffeleitä, opimme tekemään paikallista jälkiruokaa Silvia-kokin johdolla ja ruokailemme kotiravintoloissa. Kävelemme vesiputouksille sekä kokopäiväretkelle Villa Verucchio-nimiseen kukkulakuntaan. Sitä asuttivat jo ennen etruskeja Villanoviana-kulttuurin edustajat. Lounastamme henkeäsalpaavan kauniilla paikalla, merinäkymä aina Adrianmerelle asti. Ihailemme 900 vuotta vanhaa- luostarin sisäpihalla olevaa Pyhän Fransiskus Assisilaisen istuttamaa sypressipuuta. Viinitilavierailu pienessä perheyrityksessä seitsemän viinin kautta! Loppuhuipennuksena grillijuhlat altaan vieressä Gufon villassanne leipomon kakun kera. 

 

Hinta*: 1150,00 €
*Huom: Hintaan sisältyy : majoitus Gufon villassa kahden hengen huoneissa katso kuvaus: https://italianvalleys.com/ca-del-gufo tai www.cadelgufo.fi Lentokenttä-transferit (hinta laskettu Bolognan G. Marconi kentältä ) ja kaikki ohjelman mukaiset tilausbussikuljetukset retkineen, ohjelman mukaiset ateriat ( 5 x illallinen+1 lounas) paitsi ne, joissa on mainittu hinnat. Viini, vesi, kahvi kuuluvat aina hintaan. Opettajana Mattia Retta sekä paikallisoppaana Virpi Virta. Hinta ei sisällä lentoja, joita voi katsoa esim. Finnairin sivuilta (suorat 3n tunnin lennot Bolognaan).
  • Päivä 1
  • Päivä 2
  • Päivä 3
  • Päivä 4
  • Päivä 5
  • Päivä 6
  • Päivä 7
Tilausbussikuljetus Bolognan kentältä. Virpi-opas tulee kentälle vastaan ja kertoo matkalla ohjelmasta ja seudusta. Pysähdymme ostamassa aamiais-jne. ruokatarpeita supermarketista. Majoitus Pennabilliin; Toscanan ja Emilia-Romagnan rajalla olevaan upeaan kiviseen 1800-luvun suomalaisomisteiseen huvilaan. Kuvaus: www.cadelgufo.fi. Gufon talo on 3 km läheisestä Pennabillin kylästä, missä asuu vain alle 2700 asukasta. Rauhallinen alue, ei läpikulkuliikennettä, aivan luonnonpuiston reunalla. Mattia kertoo kurssin tavoitteista, opetusohjelmasta ja vastaa kysymyksiin. Keskustelutunti 15-17.00. Perinteinen italialainen illallinen viineineen ja rentoutuminen puutarhassa.
 
Jokainen valmistaa aamiaisensa haluamaansa tahtiin (Gufossa on kaksi keittiötä). Kävelemme aamiaisen jälkeen Mattian ja Virpin seurassa lähellä sijaitsevalle pienelle vesiputoukselle. Opimme paikallista flooraa ja faunaa italiaksi. Keskustelutunti Mattian johdolla klo 11-13.00. Valmis kokin tekemä lounas herkullisine jälkiruokineen ja viineineen talolla hintaan 20 eur. Vapaata aikaa rentoutoa vaikkapa altaalla: koko talo ja allas ovat yksityiskäytössänne. Ip WORKSHOP: Valmistamme Silvia-kokkirouvan johdolla paikallisen jälkiruoan ja saatte hänen salaisen reseptin mukaan! Mukavaa yhdessäoloa ja keskustelua italiaksi Virpin tarjoaman kuohuvan Audacia-aperitiivin kera, johon saatte reseptin. Valmistaudumme illan tähtihetkeen eli kuuluisan Michelintähtiravintolan illalliseen. Kuljetus tähän upeaan, mutta kodikkaaseen ravintolaan. Huom. illallinen viineineen sisältyy hintaan! Paluu asunnoille ja buona notte.
 
Klo 8.30 kuljetus tai 3 km:n kävely läheisen Pennabillin viikottaiselle torille. Ostelemme hedelmiä, vihanneksia jne. ja harjoittelemme torisanastoa. Mattia ja Virpi ovat mukana ja apuna. Näemme Mona Lisan taustamaiseman livenä. Pennabillin kotijäätelöbaari on käymisen arvoinen kokemus. Lounas upeassa Villa Amarcord -ravintolassa kauniilla kukkularinteellä. Oppitunti sen kauniissa puutarhassa ja opimme ruoka jne.ravintolasanastoa. Kävelemme takaisin asunnolle n. 3,5 km. Halukkaille järjestämme kuljetuksen. Lähikylän ammatinharjoittaja tulee kertomaan ammatistaan tryffeleiden parissa, ja voimme keskustella hänen kanssaan ja esittää kysymyksiä Mattian opastuksella. Maistelemme näitä herkkuja. Ilta vapaata viettää kukin haluamallaan tavalla; kysy neuvoa Virpiltä. Vapaa illallinen.
 
Tilausbussi vie meidät historiallisen kauniiseen pieneen kukkulakylään Verucchioon Emilia-Romagnan maakuntaan. Täällä oli Villanoviana-asutusta jo ennen etruskeja. Tutustumme kylään Virpin johdolla ja syömme kuuluisassa kotiravintolassa perinteisen lounaan hintaan 35 eur. Horisontissa siintää sininen Adrianmeri ja sen hiekkarannat. Oppitunti yli 1000 vuotta vanhan linnan sisäpihalla tai muussa valitsemassamme paikassa. Ajamme oliivilehdon läpi kukkulalta alas viereiseen luostariin, jonka sisäpihalla on n. 900 v. vanha San Fransiskus Assisilaisen istuttama sypressi. Nautimme luostarin rauhasta ja käymme elintarvikekaupassa. Kukin voi ostaa mitä tarvitsee lähipäiviksi tai herkullisia juusto tms. ruokatuliaisia kotiin vietäväksi. Virpi vinkkaa herkut! Paluumatkalla meille on varattu wine tasting paikallisen viinitilan Canttiinassa. Maistelemme viinejä ja syömme paikallisia kinkkuja, juustoja jne. ja opimme niihin liittyvää sanastoa. Viinit ovat edullisia ja niitä voi ostaa mukaan. Paluu Gufoon. Aikaa ihailla tähtitaivasta ja kuunnella kaskaiden siritystä. Täällä ei ole saasteita tai neonvaloja ja linnunradan voi havaita paljain silmin.
 
Mattian antamien Italian kielen tehtävien tekoa kukin haluamallaan ajankohdalla ja vapaata. Virpiltä voi kysyä edotuksia, minne mennä ja mitä tehdä tai lähteä tutustumaan jalan lähiseutuun. Voin tilata taksin lähikaupunkeihin haluaville. Taksi on hyvä varata mahdollisimman ajoissa, niitä on seudullamme vain 3. Keskustelutunnit Gufon puutarhassa iltapäivällä 16-18.00. Virpi tarjoaa paikallista piadinaa illalliseksi sekä antaa reseptin sen tekoon.
 
Aamun keskusteluhetki Virpin kanssa 10-12.00. Voitte esittää kysymyksiä maan ja taivaan väliltä elämästäni Italiassa näinä 30:n vuoden aikana! Jätämme Mattian valmistelemaan diplomejanne täksi ajaksi… 16-18.00 oppitunti ja kurssiviikon anti Mattian vetämänä. Diplomien jako ja valmistautuminen BBQ festa a bordo piscina eli grillaamme Silvia- kokin johdolla vihanneksia ja paikallisia, taivaallisen hyviä makkaroita. Kaikki lähituotantoa ja luomua. Kesäinen leipurin tekemä kakku kruunaa illallisen. Cin-Cin ja kilistelemme yhdessä.
 
lähtö aamulla tilausbussilla Bolognan kentälle aikataulustanne riippuen. Hyvää kotimatkaa, grazie a tutti!
 
Lataa ohjelma

Lisää kuvia

Yhteystiedot
PUHUTAAN ITALIAA
*
*
*
*

Olen lukenut ja hyväksynyt tietosuojaan ja tähän sivuun liittyvät ehdot. Käyttämällä sen palveluja, käyttäjä hyväksyy ja sitoutuu noudattamaan sen käyttösuojaehtoja.
pysy kuulolla Uutiskirje
RENESSANSSIAJAN MAISEMAT
RENESSANSSIAJAN MAISEMAT

Renessanssiajan maisemat. Aseta väripalettisi samaan kohtaan luonnon helmassa kuin mistä maailmankuulut renessanssiajan maalarit Leonardo da Vinci, Giotto tai Piero della Francesca maalasivat tunnettujen taulujensa taustamaisemat, kuten Mona Lisa. Koe sama tunnelma! Vierailemme myös keskiaikaisissa kylissä paikallisia ruokia ja viinejä maistellen. Vietä unohtumaton maalaus-ja kulinaariviikko. (Lue lisää)

NÄE RENESSANSSIAJAN TAULUJEN  LUONNONMAISEMAT
NÄE RENESSANSSIAJAN TAULUJEN LUONNONMAISEMAT

Seuraa Italian mahtavimpien renessanssiajan taiteilijoiden jalanjälkiä luonnossa, ja näe samat maisemat omin silmin. Leonardo da Vinci, Giotto, sekä Piero della Francesca ovat ovat ikuistaneet maailmankuuluihin taideteoksiinsa juuri nämä taustamaisemat. (Lue lisää) (Lue lisää)

JOHANNA ORAS AKATEMIAN ULKOILMAMAALAUSVIIKKO
JOHANNA ORAS AKATEMIAN ULKOILMAMAALAUSVIIKKO

JOAkatemian akvarellimaalaus- ja kulinaariviikko Italiassa luonnon keskellä, keskiaikaisissa pienkylissä kaukana massaturismilta. Taitelija Johanna Oras opettaa yksilöllisesti ja Pennabillissä asuva suomalainen ammattiopas vie ja kertoo Toscanan ja Emilia-Romagnan kauniissa kukkulamaisemissa. Luo ja koe uutta positiivisessa ja kannustavassa seurassa. Pieni ryhmäkoko mahdollistaa yksilöllisen opetuksen. (Lue lisää)

MAALAUSKOKEMUS PENNABILLISSÄ
MAALAUSKOKEMUS PENNABILLISSÄ

Taloja ja huoneistoja, joista on näkymät Italian laaksoihin, kaukana massaturismin reiteistä. Niille, jotka etsivät uutta inspiraatiota ja tilaa hengittää. Elvyttävä kokemus, jonka voi toteuttaa yksin tai ystävien kanssa. (Lue lisää)

TAITEESTA SEKAISIN
TAITEESTA SEKAISIN
03 elokuuta 2024 - 09 elokuuta 2024

Ulkoilmamaalausviikko keski-Italian kauniissa maalaismaisemassa Keannen kanssa Emilia-Romagnan ja Toscanan rajalla. (Lue lisää)

Mainos
Lomahuvilat
Cà del Gufo
Cà del Gufo
Pennabilli -
Cà del Gufo, kolmen kilometrin päässä Pennabillin kylän keskustasta tarjoaa laadukkaat puitteet 10-14 hengen lomailuun ulko-uima-altaineen!
Uutiskirje
pysy kuulolla
Uutiskirjearkisto