Taiteilija Keanne van de Kreeke ohjaa luomaan taidetta upealla Montefeltron historiallisella alueella  käyttäen vesipohjaisia materiaaleja.  Pienryhmät majoittuvat 1800-luvun perinteisessä restauroidussa maalaiskartanossa rauhallisella luonnonpuiston rajoittuvalla alueella. Nämä ovat maisemia, joissa Leonardo da Vinci ja muut kuuluisat renessanssiajan taitelijat maalasivat mestariteoksiaan. Perinteiset italialaiset ruoat;  Michelin-tähtiravintolasta aina paikalliseen trattoriaan ja hyvät viinit kyydittävät rentoa maalauslomaanne. Paikallinen ammattiopas Virpi on aina mukananne retkillä. Ota Virpiin yhteyttä: Italianoppaasi

TAITEESTA SEKAISIN
03 - 09 elokuuta 2024
Kesto: 7 päivää
Ulkoilmamaalausviikko hurmaavan etruskiaikaisen pienen Pennabillin kunnan kupeessa, upeassa suomalaisomisteisessa maalaistalossa Emilia-Romagnan ja Toscanan läänien rajalla. Talosta avautuva kukkulamaisema laaksonäkymineen inspiroi kaikkia aisteja!

Keannen viesti: "Tervetuloa mukaan kulkemaan polkua kohti omaa taideilmaisua. Matkan varrella luomme teoksia erilaisten vesipohjaisten materiaalien ja sekatekniikan avulla. 

Entistä kokemusta ei tarvitse olla, tai saa olla paljonkin,  sillä kuljemme jokainen omaa polkuamme. Tehtävät ovat monipuolisia sopien monenlaisille eri tasolle. Kurssin aikana tarjoan myös kevyesti teoreettista infoa eri materiaalien käytöstä. Tavoitteena on avata polku oman kuvan tekemiseen ja löytää ikioma vahvuutesi." 

*Hintaan kuuluu:

-majoitus 1800-luvun restauroidussa maalaiskartanossa, kahden hengen huoneissa. Ulkouima-allas. Kuvaus talosta tästä: Cà del Gufo
-lentokenttäkuljetukset Bolognan kentältä kuten kaikki muutkin ohjelmassa mainitut kuljetukset ammattimaisen paikallisopas Virpin seurassa. Virpi on asunut ja työskennellyt Italiassa turismin parissa yli 30 vuotta asuen perheensä kanssa Pennabillissä: Virpin sivut 
-taiteilija Keanne van de Kreeken päivittäinen ohjaus: Kreeken on Suomessa asuva hollantilainen taitelija, jolla on reilut 10 vuotta kokemusta taideohjauksesta: Keannen sivut
- ohjelman mukaiset 9 ateriaa (aamiaiset, 3 lounasta, 6 illallista) : viini, vesi, kahvi kuuluvat aina hintaan
Huom. Michelintähtiravintolaillallinen viineineen sisältyy hintaan!
-tervetuliaisaperitiivi bussissa, pastaworkshop, kynäpajavierailu

 

Hinta*: 1190,00 €
*Huom: *HINTA EI SISÄLLÄ LENTOJA, jokainen varaa ne itse ja tapaamme Bolognan kentällä sovittuun aikaan. Finnairilla on suorat lennot Helsinki-Bologna. Matka toteutuu, jos on 10 ilmoittautunutta.
Kuljetus kentältä ja majoittautuminen, tunnelmallinen tervetuloillallinen ja ensimmäinen abstraktinen teos
Paikallisopas Virpi tulee kentälle vastaan, matkalla leppoisasti sitruunaliköörit bussissa ja saavumme kahden tunnin matkan jälkeen majoituspaikkaamme. Yhteinen tervetulotilaisuus maukkaan kotiruoka-illallisen ja viinien kera puutarhan terassilla uima-allasalueella. Upea näkymä läheisen Pennabillin kukkuloille. Keanne kertoo viikon tavoitteista. Tutustumme toisiimme. Teemme myös alkuun intuitiivisen abstraktisen teoksen.
Michelintähtiravintolalounas, kävelyretki keskustaan Monna Lisan taustamaisemaan ja kollaasiteos
Valmiin aamiaisen jälkeen teemme ideakartan: kollaasiteos klo 11.00 asti. Kävelemme n. 30 min matkan Pennabillin keskustaan ja tutustumme sen nähtävyyksiin, mm. Mona Lisan ulkoilmaparvekkeeseen, jolta Leonardo maalaisi kuuluisan taustamaisemansa. Lounas laadukkaassa Michelintähtiravintolassa (sis.hintaan). Jatkamme Pennabillin keskustan tutkimista Virpi-oppaan johdolla, shoppailemme ja käymme herra Alberton taidekynäpajassa (aukioloajasta riippuen); hän kertoo työstään oopperamusiikin soidessa taustalla. Mahdollisuus ostaa kyniä esim. lahjaksi. Illallinen vapaa tai tilaa se majapaikkaan. Rentoudu tai jatka omaan tahtiin luomista auringonlaskussa.
Valmiin aamiaisen jälkeen maalausta, pastantekoworkshoppi majapaikan puutarhassa, grillausta ja aperitiivit altaalla by Virpi, italian kielen puhekurssi halukkaille
Valmiin aamiaisen jälkeen maalataan omakuva vesiväreillä (symbolinen tai todenmukainen). Klo 12.00 pastantekoworkshoppi paikallisen kokin johdolla. Nautimme lounaaksi tämän pastan uima-altaan reunalla viinin kera. Illalla BBQ party eli grillataan yhdessä ja Virpi valmistaa kesäiset seljankukka Hugo-aperitiivit altaan reunalla! Rentoa yhdessäoloa ja halukkaille italian kielen pikapuhekurssi Virpin vetämänä.
Sant Agata Feltrian tuhatvuotinen kylä, tryffelimaistijaisbrunch, Petrella Guidin maisemat, maalausta ulkoilmassa ja pizzaa
Puolipäiväretki St. Agata Feltrian tryffeleistä kuuluisaan kylään, missä on myös Italian vanhin puulavasteinen teatteri ja satujen linna. Tryffelimaistajaiset viineine-ja pikkusuolaisineen kylän piazzalla meille järjestettynä. Paluumatkalla pysähdymme Petrella Guidin keskiaikaiseen kylään ihailemaan sen amfiteatterilta avautuvaa näkymää alas Marecchiajoen laaksoon. Piero della Francesca ikuisti sen samasta paikasta kuuluisaan maalaukseensa "Kristuksen kastajaiset". Kuljetus asunnoille ja maalataan Kahvilla ja/mehulla: oma aihe 16.00-18.30 asti. Herkullinen pizza-illallinen viineineen puutarhassa tai haluamassanne paikassa klo 19.00. Yöuinti kaskaiden sirittäessä ja tulikärpästen tanssiessa.
Taidetta Giotton ja Leonardon jalanjäljillä, Toscanan illallinen luonnonpuiston alueen perhevetoisessa ravintolassa
Valmis aamiainen ja vapaa rauhallinen aamu. Kuljetus klo 12.00 osin Toscanan puolelle, historialliselle Bascion tornille, jonka alue on Mona Lisan taustamaisemassa. Dante Alighieri ja Giotto tunnetusti kävivät täällä ja ihailivat alueen kauneutta. Pientä purtavaa juomineen picnic- tyyliin ja luvassa pieni yllätys. Maalaamme Keannen johdolla. Tilausbussikuljetus illalliselle ylös luonnonpuiston perheravintolaan, jossa ruoan laadusta eikä määrästä tingitä. Luomua ja lähiruokaa. Mahtava Toscanan viini kyydittää illanviettoa. Kuljetus majapaikkaan n. klo 20.30.
Mandalan tekoa, töiden viimeistelyä ja vapaata aikaa, diplomien jako
Tutkimme akryylin ja gouachin ominaisuuksia: teemme oman mandalan sekä viimeistelemme edelliset teokset. Vapaa ip kävellä vaikkapa seudun metsäpoluilla. Luomu-illallinen perinteisestä kotiruoasta suoraan majapaikassa ja diplomien jako.
Aamiaisen jälkeen kuljetus Bolognan lentokentälle, pysähdys taukopaikassa matkan varrella
Lähtöaikatalustanne riippuen paluu Bolognan kentälle suoraan lähtevien terminaalin eteen. Matkalla aikaa pysähtyä viimeiselle italialaiselle cappuccinolle. Kiitos käynnistä ja tervetuloa uudelleen!
Lataa ohjelma

Lisää kuvia

Yhteystiedot
TAITEESTA SEKAISIN
*
*
*
*

Olen lukenut ja hyväksynyt tietosuojaan ja tähän sivuun liittyvät ehdot. Käyttämällä sen palveluja, käyttäjä hyväksyy ja sitoutuu noudattamaan sen käyttösuojaehtoja.
pysy kuulolla Uutiskirje
RENESSANSSIAJAN MAISEMAT
RENESSANSSIAJAN MAISEMAT

Renessanssiajan maisemat. Aseta väripalettisi samaan kohtaan luonnon helmassa kuin mistä maailmankuulut renessanssiajan maalarit Leonardo da Vinci, Giotto tai Piero della Francesca maalasivat tunnettujen taulujensa taustamaisemat, kuten Mona Lisa. Koe sama tunnelma! Vierailemme myös keskiaikaisissa kylissä paikallisia ruokia ja viinejä maistellen. Vietä unohtumaton maalaus-ja kulinaariviikko. (Lue lisää)

NÄE RENESSANSSIAJAN TAULUJEN  LUONNONMAISEMAT
NÄE RENESSANSSIAJAN TAULUJEN LUONNONMAISEMAT

Seuraa Italian mahtavimpien renessanssiajan taiteilijoiden jalanjälkiä luonnossa, ja näe samat maisemat omin silmin. Leonardo da Vinci, Giotto, sekä Piero della Francesca ovat ovat ikuistaneet maailmankuuluihin taideteoksiinsa juuri nämä taustamaisemat. (Lue lisää) (Lue lisää)

JOHANNA ORAS AKATEMIAN ULKOILMAMAALAUSVIIKKO
JOHANNA ORAS AKATEMIAN ULKOILMAMAALAUSVIIKKO

JOAkatemian akvarellimaalaus- ja kulinaariviikko Italiassa luonnon keskellä, keskiaikaisissa pienkylissä kaukana massaturismilta. Taitelija Johanna Oras opettaa yksilöllisesti ja Pennabillissä asuva suomalainen ammattiopas vie ja kertoo Toscanan ja Emilia-Romagnan kauniissa kukkulamaisemissa. Luo ja koe uutta positiivisessa ja kannustavassa seurassa. Pieni ryhmäkoko mahdollistaa yksilöllisen opetuksen. (Lue lisää)

MAALAUSKOKEMUS PENNABILLISSÄ
MAALAUSKOKEMUS PENNABILLISSÄ

Taloja ja huoneistoja, joista on näkymät Italian laaksoihin, kaukana massaturismin reiteistä. Niille, jotka etsivät uutta inspiraatiota ja tilaa hengittää. Elvyttävä kokemus, jonka voi toteuttaa yksin tai ystävien kanssa. (Lue lisää)

Lähiseudun nähtävyyksiä
Bascion torni

Bascion linnasta on 900:n vuoden aikana jäänyt pystyyn vain sen suorakulmainen pieni torni. Se muistuttaa meitä monista sen juurella pysähtyneistä historian merkkihenkilöistä kuten Dante Alighieri, Giotto, Ezra Pound, Leonardo da Vinci jne. Upea paikka maalaukseen; myös tämä kohta on ikuistettuna Mona Lisan taustamaisemaan.

Lue lisää
Teatteri Mariani

Teatro Mariani on saanut nimensä sen kuuluisan 1800-luvun kapellimestari Angelo Marianin mukaan. Se on Italian vanhin, kokonaan puulavasteinen teatteri. Helmi lajissaan. Teatteri tehtiin ensin vain platean ja näyttämön kokoiseksi paikallisen hallitsija Orazio Fregoson toimesta 1600-luvun alkuvuosina.

Lue lisää
Mainos
Lomahuvilat
Cà del Gufo
Cà del Gufo
Pennabilli -
Cà del Gufo, kolmen kilometrin päässä Pennabillin kylän keskustasta tarjoaa laadukkaat puitteet 10-14 hengen lomailuun ulko-uima-altaineen!
Uutiskirje
pysy kuulolla
Uutiskirjearkisto