TULE OMALLA PORUKALLA NAUTTIMAAN

Majoitus on perinteisessä maatilahuvilassa. Suuri pihapiiri ja täysin remontoitu uima-allas. Talo sijaitsee aivan Pennabillin etruskiaikaisen, renessanssityylin säilyttäneen n. 2700:n asukkaan kylän kupeessa, jossa kaikki kaupat, nähtävyydet, palvelut ja ravintolat- aina Michelintähtiravintolasta trattoriaan ja kotijäätelöbaariin. Reippaile kylille vaikkapa jalan. Massaturismimeininki on täältä kaukana. Talolta lähtee kivoja metsäpolkuja ja voit käydä läheisessä vesiputouksessa virkistäytymässä. Ota allesi sähköpyörä tai kysy muita lisä-aktiviteettejä. 

TULE OMALLA PORUKALLA NAUTTIMAAN
Hyvinvointiviikko Keski-Italian Apeniinivuorilla rauhallisessa kukkulamaisemassa maukkaan maalaisruoan, kulttuurin, shoppauksen ja auringon höystäminä. Upeat maisemat ei-massaturismiseudulla, pienten keskiaikaisten linnakylien helmassa Emilia-Romagnan ja Toscanan lääneissä luonnonpuiston esialueella historiallisessa Montefeltrossa.

Hintaan sisältyy:

Majoitus perinteisen 1800-luvun maalaishuvilan kahden hengen huoneissa, ulko uima-allas. Katso kuvaus: Cà del Gufo .

Viikko Pennabillissä asuva paikallisoppaan Virpin hauskassa seurassa. Lisää Virpistä: Italianoppaasi

Ohjelmassa mainitut kuljetukset

Kaikki ruokailut ohjelman mukaan 

Workshopit ja vierailut

Huom. Jokainen varaa omat lennot, ne eivät sisälly hintaan. Katso esim. Finnairin suoria 3 tunnin lentoja Bolognaan! 

Hinta*: 1250,00 €
  • Päivä 1
  • Päivä 2
  • Päivä 3
  • Päivä 4
  • Päivä 5
  • Päivä 6
  • Päivä 7
Tilausbussikuljetus Bolognan lentokentältä, majoitus ja ruokailu Pennabillissä
Paikallisoppaanne Virpi tulee vastaan Bolognan lentokentälle tilausbussilla. Matkalla kerron seudusta, sen historiasta, kulttuurista ja jokapäiväisestä elämästä jne. Nautimme herkulliset limoncello-liköörit tai paikallista marjamehua parin tunnin matkaa kyydittämään. Pysähdymme tarvittaessa tauolle ja kauppaan (riippuen tulo-aikataulustanne). Majoittaudumme kauniiseen maalaishuvilaan 600:n m korkeuteen vihreään laaksoon Emilia-Romagnan lääniin ja rentoudumme. Pihalla teitä odottaa kaunis uima-allas ja rauhallinen ympäristö, ei läpiajoliikennettä. Etruskiaikaisen Pennabillin keskusta on 3 km päässä. Kylän kokki on valmistanut käsin tehdyn lasagne-illallisen viinien kera paikallisista luomutuotteista. Vaihtoehtona kasvis-tai lihalasagne sekä salaatti (viini, vesi, kahvi ja karhunvatukka panna cotta-jälkiruoka kuuluvat myös hintaan). Voitte ostaa myös Luisella-rouvan maukkaita artisaanituotteita läheisen Toscanan pientilalta: hilloja, mehuja, oliiviöljyyn säilöttyjä vihanneksia vaikka huikopalana syötäväksi tai tuliaisiksi, kuten myös viinitilojen viinejä. Virpi esittelee nämä teille. Cin-Cin, kilistelemme proseccomaljan!
 
Herätys upeaan laaksomaisemaan, pastaworkshoppi sekä opimme italiaa aperitiivin kera
Valmis aamiainen talon suuressa salissa tai katetulla terassilla puutarhassa. Tämä ei ole turistialuetta vaan täällä asuu erityisesti maanviljelijöitä ja pienyrittäjiä. Alue on kolmeen lääniin ulottuvan luonnonpuiston esialuetta; luonnosta löytyy rauhoitettuja kukkia ja villielämiä voi ”bongata” aamu- ja iltahämärässä. Hinnat ovat tämän takia laatuun nähden edulliset ravintoloissa. Noin klo 10.00-12.00 kylän kokkirouva tulee asunnoille näyttämään, miten tehdään käsin tagliatellepastaa ja kertoo niksit. Voitte itse kokeilla sen tekoa. Virpi tulkkaaa ja opetellaan samalla puhumaan italiaksi ruoka- ja helppoa turistisanastoa. Näytän, miten tehdään paikallinen kesäinen seljankukka-aperitiivi ja cin-cin, kilistelemme laseja! Kokkirouva pyöräyttää myös panzanellan, eli perinteisen, kevyen Toscanan lounasruoan. Herkuttelemme nämä puutarhassa, kaikki yhdessä. Italialaista kotijäätelöä jälkiruoaksi (pastaworkshoppi ja raaka-aineet jne. tarjoamiset kuuluvat hintaan). Iltapäivällä vapaata aikaa vaikka olla altaalla ja antaa auringon lämmittää luita, vuokrata pyörät allesi tai kävellä vesiputoukselle. Illalla grillaamme uima-altaan vieressä ja nautimme yhteisen illallisen. Tarjoamme kotitekoista tiramisu-herkkujälkiruokaa. Auringonlasku on upea vuorille, katselemme tulikärpästen tanssia ja kuuntelemme kaskaiden konserttia. Täällä ei hyttyset haittaa.
 
Pennabilli kävellen ja kuuluisa Talamellon luolajuusto esittäytyy, Michelintähtiravintolalounas
Aamiaisen jälkeen lähdemme kävellen Pennabillin keskustaan. Järjestämme myös tarvittaessa autokuljetuksen. Pennabilli on Montefeltron kehto. Kierrämme sen kivisillä, rauhallisilla kujilla katsomassa Pennabillin unohdettujen hedelmien puutarhan, soitamme Dalai Laman lahjoittamia rauhan kelloja sen kukkulalla 650 m korkeudessa ja katsomme Leonardo da Vincin Monna Lisa maalausen taustamaisemaa livenä! Keskustassa on fantastinen kotijäätelöbaari, käydään tervehtimässä Cecilia-omistajaa joka on lähes 80 v ja tekee uskollisesti jäätelöä, kaikki tuoreista sesonkiraaka-aineksista. Esim. viikunajäätelö on mahtavan makuista. Shoppailua paikallisessa laadukkaassa nahkatavaraliikkeessa ja kylän muissakin kaupoissa. Lounas sen kuuluisassa Michelintähtiravintolassa (kuuluu hintaan, viineineen). Keittiössä häärää chef Riccardo Agostini, joka asuu perheensä kanssa Pennabillissä ja yhdistää paikallisia perinteisiä aineksia ja reseptejä uusin modernein mauin. Erilainen makuelämys ja upea kokemus. Menu on meille räätälöity ja sommelier valitsee siihen sopivat viinit. Nautinnollinen lounas Pennabillin TOP ravintolassa. Kuljetus takaisin majapaikkaamme. Illalla Virpi tuo puutarhan pöytään paikallisia juustoja, leipää, leikkeleitä, hilloja, oliiviöljyä ja viinejä jne. sekä ja kertoo näistä tuotteista ja niiden teosta. Maistamme harvinaista luolajuustoa, jota tehdään perheiden voimin läheisessä Talamello kylässä : se kypsyy oljilla vuoratuissa sinetöidyissä maakuopissa n. 5 kk ja maku on mahtava! Wine tasting valko-ja punaviinistä. Kaikki tuotteet ovat lähi-ja pientuotantoa.
 
Sightseeing, tryffelikylä ja niiden maistelua viinien kera. Kipuamme 400 vuotta vanhan teatterin lavalle kuikuilemaan. Lounasravintola kastanjametsän siimeksessä, Petrella Guidin minikylä ja amfiteatteri, illallinen majapaikassamme
Tilausbussimme tulee hakemaan meidät päiväretkelle aamiaisen jälkeen klo 9.30. Vierailemme tryffeleistä kuuluisassa satumaisen kauniissa Sant´Agatan kylässä Marecchiajoen toisella puolella. Shoppailua sen kaupoissa, tutustumme tryffelikauppaan ja meille on järjestetty maistiaiset herkullisista viineistä ja tryffeleistä (juustoja, salamia). Kaupan omistaja Lorenzo kerää itsekin tryffeleitä ja voimme ostaa hänen laajasta valikoimasta tryffelituotteita mukaan tuliaisiksi. Hän kertoo valkoisista ja mustista tryffeleistä ja niistä tehdyistä tuotteista. Vierailemme Italian vanhimmassa kokonaan puulavasteisessa teatteri Marianissa. Istumme sen aitioon....sinistä plyysiä ja voitte vaikka esittää sen lavalla. Kylässä on myös muita nähtävyyksiä mm. satumaisen kaunis yli tuhatvuotinen ”prinsessalinna” ja käymme ne läpi rennosti kävellen ja Virpi kertoo kulttuurista ja historiasta. Lounas paikallisessa laadukkaassa tryffelitrattoriassa, luomua ja lähiruokaa, kotikeittiö. Historiallinen laadukas ravintola kastanjametsän siimeksessä. Kävelemme ravintolasta alas n. 2 km Petrella Guidin historialliseen pieneen kylään, missä asuu vain pari perhettä ja ihailemme näköalaa alas Marecchiajoelle; tästä kohtaa renessanssiajan kuuluisa taidemaalari Piero della Francesca maalasi taustamaiseman maailmankuuluun ”Kristuksen kastajaiset”-tauluun n. 600 vuotta sitten (Lontoon National Gallery). Rentoudumme laaksomaisema silmiemme edessä amfiteatterin portailla ja Virpi kertoo seudusta.Tilausbussimme noutaa meidät takaisin majapaikkaamme. Kevyt illallinen paikallisten suosimasta lämpimästä piadina-lättyleivästä tuoreen salaatin kera. Ruokajuomana aito, paikallinen Sangiovese- punaviini.
 
Kolmeen lääniin ulottuva luonnonpuistokävely- SASSO SIMONEN huipun valloitus ja perinteinen superhyvä perheravintola
Aamiaisen jälkeen bussiuljetus eri maisemiin ja lähtö oppaan johdolla n. 3 tunnin kävelylle: Cosimo de Medici perusti Aurinkokaupungin 450 vuotta sitten lättäpäisen 1200m korkean kivenjärkäleen päälle. Maisema on osittain kuun pintaa muistuttava ja fossiileja voi löytää jopa paljaalla silmällä. Keskivaikea reitti mutta sen voi nousta myös vain puoleen väliin haluttaessa tai odotella ravintolan pihassa, jos ei halua tulla kävelylle. Lounas viereisessä luomuravintolassa. Traditionaalista Toscanan lähi- ja kotiruokaa paikallisen perheen pitämässä Sasso Simonen kotiravintolassa. Nautimme n. 4 ruokalajia, jälkiruoka, kahvi, vesi, Toscanan punaviini sis. hintaan. Ravintola on kuuluisa liha-ja kasvisruoistaan sekä käsin tehdystä pastasta. Tämä on perheemme lempipaikka. Jos joku ei halua osallistua kävelyretkelle, niin voi odottaa rauhassa muita ravintolan kauniissa puutarhassa lukien tms. Ihailemme ravintolasta avautuvaa maisemaa ”Kuun Alpit”- vuorijonoille. Paluumatkalla pistäydymme pienessä San Giannin kirkonkylässä ja sen ulkoterassin aukioloajoista riippuen maistamme siellä paikallisen aperitiivin ja ihailemme laaksomaisemaa. Maria Rosa, kylän hyvä hengetär, kertoo meille paikan tarinaa ja halukkaat voivat ihailla kivikirkossa olevaa Giotton koulukunnan puista alttariristiä, n. 1200-luvulta. Illallinen vapaa, koska ravintolalounas on todella kattava ja täyttävä. Kioskilta voi ostaa paikallisia ruokia mukaan.
 
Kaksi kukkulaa. Toinen on valtio, toinen oli Italian pääkaupunki: San Marinon tasavalta ja San Leo
Aamupäivä vapaata harrastaa. Tilausbussikuljetus asunnoilta klo 12.00 Italian entiseen pääkaupunkiin, pieneen kukkulakylään San Leoon, missä arkkitehtuuri on osittain yli 1100 vuotta vanhaa. Sen linnoitus on yksi renessanssiajan arkkitehtuurin upeimmista esimerkeistä Italiassa. Tutustumme Montefeltron vanhimpaan kirkkoon ja kylän keskustaan. Siirrymme läheiseen San Marinon tasavaltaan, missä vapaata aikaa tehdä ostoksia ja hankkia tuliaisia tai passiin leima. San Marinossa on myös avattu uusi filatelia-ja numismatiikkamuseo, käymisen arvoinen. Paluu majapaikkaan n. klo 18.00. Pizzaillallinen. Kokki näyttää, miten tehdään aito italialainen pizza Cadel Gufon puupizza-uunissa viineine-ja espressokahveineen."Giropizza" eli jokainen maistaa erilaisista pizzoista haluamansa siivut sen kauniilla ulkouima-allasalueella.
 
Kotiinpaluu Bolognan kentältä
Tukevan aamiaisen jälkeen lähtö kentälle tilausbussilla. Matkalla aikaa pysähtyä taukokahville.
 

Lisää kuvia

Yhteystiedot
TULE OMALLA PORUKALLA NAUTTIMAAN
*
*
*
*

Olen lukenut ja hyväksynyt tietosuojaan ja tähän sivuun liittyvät ehdot. Käyttämällä sen palveluja, käyttäjä hyväksyy ja sitoutuu noudattamaan sen käyttösuojaehtoja.
pysy kuulolla Uutiskirje
RENESSANSSIAJAN MAISEMAT
RENESSANSSIAJAN MAISEMAT

Renessanssiajan maisemat. Aseta väripalettisi samaan kohtaan luonnon helmassa kuin mistä maailmankuulut renessanssiajan maalarit Leonardo da Vinci, Giotto tai Piero della Francesca maalasivat tunnettujen taulujensa taustamaisemat, kuten Mona Lisa. Koe sama tunnelma! Vierailemme myös keskiaikaisissa kylissä paikallisia ruokia ja viinejä maistellen. Vietä unohtumaton maalaus-ja kulinaariviikko. (Lue lisää)

NÄE RENESSANSSIAJAN TAULUJEN  LUONNONMAISEMAT
NÄE RENESSANSSIAJAN TAULUJEN LUONNONMAISEMAT

Seuraa Italian mahtavimpien renessanssiajan taiteilijoiden jalanjälkiä luonnossa, ja näe samat maisemat omin silmin. Leonardo da Vinci, Giotto, sekä Piero della Francesca ovat ovat ikuistaneet maailmankuuluihin taideteoksiinsa juuri nämä taustamaisemat. (Lue lisää) (Lue lisää)

JOHANNA ORAS AKATEMIAN ULKOILMAMAALAUSVIIKKO
JOHANNA ORAS AKATEMIAN ULKOILMAMAALAUSVIIKKO

JOAkatemian akvarellimaalaus- ja kulinaariviikko Italiassa luonnon keskellä, keskiaikaisissa pienkylissä kaukana massaturismilta. Taitelija Johanna Oras opettaa yksilöllisesti ja Pennabillissä asuva suomalainen ammattiopas vie ja kertoo Toscanan ja Emilia-Romagnan kauniissa kukkulamaisemissa. Luo ja koe uutta positiivisessa ja kannustavassa seurassa. Pieni ryhmäkoko mahdollistaa yksilöllisen opetuksen. (Lue lisää)

MAALAUSKOKEMUS PENNABILLISSÄ
MAALAUSKOKEMUS PENNABILLISSÄ

Taloja ja huoneistoja, joista on näkymät Italian laaksoihin, kaukana massaturismin reiteistä. Niille, jotka etsivät uutta inspiraatiota ja tilaa hengittää. Elvyttävä kokemus, jonka voi toteuttaa yksin tai ystävien kanssa. (Lue lisää)

TAITEESTA SEKAISIN
TAITEESTA SEKAISIN
03 elokuuta 2024 - 09 elokuuta 2024

Ulkoilmamaalausviikko keski-Italian kauniissa maalaismaisemassa Keannen kanssa Emilia-Romagnan ja Toscanan rajalla. (Lue lisää)

Mainos
Lomahuvilat
Cà del Gufo
Cà del Gufo
Pennabilli -
Cà del Gufo, kolmen kilometrin päässä Pennabillin kylän keskustasta tarjoaa laadukkaat puitteet 10-14 hengen lomailuun ulko-uima-altaineen!
Uutiskirje
pysy kuulolla
Uutiskirjearkisto