AISTI JA MAISTA ITALIAN NELJÄ LÄÄNIÄ
Matka suoraan keski-Italiaan Emilia-Romagnan, Marchen, Toscanan ja Umbrian Apenniinivuorten ja niiden kukkuloiden ja laaksojen vihreään sydämeen ja makuihin. Erilainen loma- kaukana massaturismista ja kiireestä. Turvallisesti positiivisen lämpimässä loma-ilmapiirissä. Taatusti uutta ja erilaista lomalleen kaipaaville. Täällä kunnioitetaan vielä perinteitä ja arvostetaan ihmissuhteita. Nauti aidosta, puhtaasta Italian maaseudusta ja sen ruoka-ja viinitarjonnan kirjosta sekä pienistä tuhatvuotisista kylistä ja idyllisistä kaupungeista. Sopivat korkeuserot koko perheelle ja iäkkäimillekin olla ja mennä. Kulinaariset ja visuaaliset elämykset kulttuurin ja historian höystäminä. Rentoudu paikallisen suomalaisen ammattimaisen oppaan iloisessa matkaseurassa. Kaikki kuljetukset samalla tilausbussilla luotettavan bussikuskin kanssa. Vierailemme laadukkailla, pienillä ja keskisuurilla perheomisteisilla viinitiloilla neljässä läänissä. Nämä tilat eivät tähtää massatuotantoon. Ruokailut oppaan tuntemissa tarkkaan valituissa idyllisissä kotiruokaravintoloissa, jotka käyttävät paikallisia luomuraaka-aineita. Laaturuokaa italialaisten arvostamissa paikoissa. Valinnanvaraa pizzeriasta Pennabillin Michelintähtiravintolaan. Tutustu italialaisiin ja vaihda muutama sana! Ole oma itsesi ja lataa akkua Montefeltron lämmössä.
Ryhmämatka-ohjelma
Erilainen kulinaari- ja kulttuurimatka Keski-Italian kolmeen lääniin
Kesto: 5 päivää: 5
Majoitus: Hotelli
Nauti Toscana, Emilia-Romagna ja Umbria samalla lomalla. Löydä massaturismilta uloittumattomissa olevat pienet helmet: rauhalliset kukkulalinnakylät traditioineen, laadukkaat perhevetoiset historialliset viinitilat, tryffelikylät, luolajuuston maut ja Monna Lisan taulun taustamaisemat silmiesi edessä. Tämä kaikki Montefeltrossa, renessanssiajan kehdossa Apenniinivuorilla.
Ei hälyä, ei jonoja vaan tilaa hengittää, aistia ja olla. Koe puhdas luonto, ravintoloiden ja viinitilojen luomutarjonta ja turvallinen lomaympäristö seudulla 30 vuotta asuneen, paikat ja toimintatavat tuntevan suomalaisen oppaan seurassa. Turvallisesti. Tästä matkasta jää hyvä mieli! Kulinaarisia nautintoja kolmessa läänissä. 
Hinta*: hinnat alkaen 1050,00 €
*Huom: Hintaan sisältyy: -Majoitus St. Agata Feltrian kylän *** hotellin ”Il Falcon” kahden hh huoneissa www.falconhotel.it (lisämaksusta yhden hengen huone tai sviitti) Lentokenttä- ja retkikuljetukset kuten ohjelmassa tilausbussilla, -Paikallinen suomalainen opas -Neljä ateriaa (huom. myös tähtiravintolan lounas sisältyy hintaan viineineen) ja aamiaiset- Viinitilakäynnit ja viininmaistajaiset kuten retkiohjelmassa. Hintaan ei sisälly: lennot. Huom. Ohjelma on ihanteellinen pienille, 10-20 hengen ryhmille.
  • Päivä 1
  • Päivä 2
  • Päivä 3
  • Päivä 4
  • Päivä 5
Saapuminen Bolognan lentokentälle ja majoittuminen hotelliin Emilia-Romagnan lääniin, St. Agata Feltrian kylään. Monipuolinen illallinen hotellilla.
Opas odottaa teitä kentällä ja siirrymme tilausbussiin. Noin kahden tunnin bussimatkalla tarjotaan leppoisasti aperitiivit ja opas kertoo viikon ohjelman pääkohdat. Pysähdymme pikaisesti jaloittelemassa pienessä kylässä puolessa välissä matkaa. Saapuminen Emilia-Romagnassa sijaitsevaan kolmen tähden kukkulahotelliin. Klo 19.00 maukas illallinen hotellilla: kilistelemme laseja hotellin omistajan kanssa. Hotelli on rauhallisella kukkulalla vanhan keskustan kupeessa. Kahvi, vesi ja jälkiruoka kuuluvat aina aterian yhteyteen.  Opas vastaa kysymyksiinne ja kertoo seuraavan päivän ohjelmasta.
 
Aamiainen, opastettu kävelyretki historialliseen keskustaan. Tryffelimaistajaiset piazzalla viinin kera ja opitaan italiaa
Runsaan buffet-aamiaisen ja cappuccinon jälkeen kävelyretki klo 9.00-12.00 oppaan johdolla tryffeleistä tunnetun St. Agatan kylän idylliseen vanhaan keskustaan. Vierailemme Italian vanhimmassa kokonaan puulavasteisessa teatterissa ja palaamme ajassa vuosisatoja taaksepäin...voit esittää sen lavalla! Tapaamme teatterin hyvän haltijan Herra Nalinin, joka kertoo sen historiasta. Jatkamme kukkulalle, jolla sijaitseva satumainen linna sai alkunsa jo 900-luvulla. Näkymät ovat huikeat ja horisontissa siintää Adrianmeri. Halukkaille mahdollisuus vierailla linnan sisällä (maksetaan erikseen), missä on Tuhkimo-filmissä nähty Ferragamon käsintehty kenkä Swarovski-koristeineen. Pistäydymme paikallisessa leipomossa sekä tryffelituotteita myyvässä kaupassa ostamassa matkamuistoja. Nautimme viiniä ja maistamme tryffeliherkkuja auringossa kylän piazzalla (sis.hintaan).   Lounas paikallisista luomuraaka-aineista hotellilla klo 13.00. Pastan jauho on vesikäyttöisestä kivimyllystä ja vilja näiltä pelloilta. Iltapäivä vapaata aikaa olla esim. hotellin panoraama uima-altaalla ja sen hierovissa vesiputoussuihkuissa. Klo 17.00 Italian kielen puhekylpy oppaan johdolla. Illallinen tryffeli-ja luolajuuston mauissa niihin sopivine viineineen (ei sis. hintaan). Opas kertoo illallisen yhteydessä tästä harvinaisesta juustosta, joka kypsyy oljilla vuoratuissa syvissä maakuopissa.
 
Kokopäiväretki: Umbrian ja Toscanan laadukkaat ja idylliset viinitilat
Lähtö aamiaisen jälkeen n. 8.30 historialliselle viinitilalle Toscanaan pysähtyen matkalla tutustumaan pikaisesti Anghiarin kaupunkiin, mistä Leonardo da Vinci maalasi kuuluisan ”Anghiarin taistelu”-maalauksen. Kivisiä kujia tässä tuhatvuotisessa rauhallisessa kaupungissa reunustavat kauniit kaupat, kukat, kirkot, enoteekat sekä käsityöläisliikkeet. Saavumme perhe Marcellin tilalle, joka tunnetaan korkeatasoisista punaviineistä sekä Vin Santosta, taivaallisen makuisesta, ambran värisestä jälkiruokaviinistä. Kiertokäynti viinikellareissa ja tilalla omistajan johdolla. Täällä ei parveile muita ryhmiä samaan aikaan. Nautimme lounaan tilan upeassa viinikellarissa tai historiallisella katetulla ”porticato” terassilla puutarhassa, perheen yksityiskappelin vieressä. Tunnelma sypressien alla on unohtumaton. Mahdollisuus ostaa tilan luonnonkosmetiikkaa ja viinejä. Siirrymme viereisen Umbrian kukkulamaisemaan tutustumaan modernin La Palerna-tilan laaatuviineihin. Meitä vastassa on on viiniasiantuntijarouva Rossana, joka esittelee tilan ja sen viinit. Nautimme neljä laatuviiniä tilan upealla ulkoterassilla 700:n metrin korkeudella, josta on henkeäsalpaavan kaunis näkymä Tiber-joen laaksoon. Hiljaisuus ympäröi eikä muita turistiryhmiä ole samaan aikaan tilalla. Mahdollisuus ostaa tilan viinejä tai saada ne koti-osoitteeseen. Kaikki viinit ovat luomua. Paluu hotellille illalla n. 19.00 ja vapaa illallinen valita hotellin tai kylän ravintoloista.
 
Pennabilli, Montefeltron kehto. Mona Lisan maisemat ja jäähyväislounas Michelintähtiravintolassa sekä Emilia-Romagnan kanttiinakäynti
Aamiaisen jälkeen klo 9.00 tilausbussikuljetus Marecchiajoen toiselle puolelle Montefeltron renessanssiajan kehtoon, etruskiaikaiseen Pennabillin 3000:n asukkaan kylään. Tutustumme Penna-kukkulalla olevaan nk. Renessanssiajan ulkoilmaparvekkeeseen, jolta Leonardo da Vinci maalasi oletetusti kuuluisan Monna Lisan taulun taustamaiseman. Kävelemme sen kauniilla tuhatvuotisilla kujilla nähden "ei koskaan unohduksiin jääneiden hedelmien puutarhan” ja "pelastettujen madonnien nurkkauksen". Pennabilli on Montefeltron hiippakunnan keskus ja siellä on toimiva nunnaluostari. Mahdollisuus ostaa herkullista kotijäätelöä kylän jäätelöbaarissa. Raaka-aineet ovat tuoreita, sillä jauheita ei täällä käytetä. Pitkä lounas kuuluisassa ja perinteitä kunnioittavassa Michelintähtiravintolassa Pennabillin keskustan vieressä, vihreällä rinteellä. Upea vuoristonäköala ja kodikas tunnelma ulko-ja sisäpöytineen. Tämä paikka on käymisen arvoinen ja kruunaa kulinaariloman. Chef Riccardo on luonut menu´:n meitä varten ad hoc ja sommelier on valinnut siihen sopivat viinit. Lounaan jälkeen jatkamme matkaa perhevetoiselle viinitilalle Emilia-Romagnaan ja maistelemme heidän viittä viintä omistajan kertoessa niiden tarinan, etikettejä myöten. Virpi on järjestänyt pienen yllätyksen viinitilalle. Täydellinen rentoutuminen loman viimeisenä iltana hyvässä seurassa. Paluu hotellille, aikaa iltauintiin hotellin kauniilla altaalla auringonlaskussa.
 
Aamiainen ja paluu Bolognan lentokentälle: kotimatka alkaa.
Nautimme rauhassa aamiaisen ja lähdemme tilausbussillamme kohti Bolognan pientä lentokenttää. Pysähdymme matkalla viimeiselle cappuccinolle. Hyvää kotimatkaa!
 
Yhteystiedot
AISTI JA MAISTA ITALIAN NELJÄ LÄÄNIÄ
*
*
*
*

Olen lukenut ja hyväksynyt tietosuojaan ja tähän sivuun liittyvät ehdot. Käyttämällä sen palveluja, käyttäjä hyväksyy ja sitoutuu noudattamaan sen käyttösuojaehtoja.
pysy kuulolla Uutiskirje
Kiertomatkalla vieraillut paikat
Frontino

Frontino on Marchen läänin pienin kunta, vain 300:n asukkaan vihreäkukkulainen idyllinen helmi. Sille on myönnetty Oranssi lippu yhtenä Italian kauneimmista kunnista. Frontino kuuluu osaksi Toscanan Romagnan puoleisiin Apenniineihin sekä Montefeltron historialliseen alueeseen. Sen on myös osa Sasso Simonen ja Simoncellon luonnonpuistosta. Näkymä alas kukkuloille sen 300 metriä pitkän pääkadun suihkulähteeltä on sanoinkuvaamattoman kaunis. Frontinossa on Franco Assetto-museo. Sen alhaalla, joen varrella oleva mylly on mielenkiintoinen paikka vierailla ja pysähtyä sen yhteydessä olevassa ravintolassa huikopalalle. Frontinon viereisellä kukkulalla olevaa 500 vuotta vanhaa, entistä San Girolamon luostaria vuokrataan pitopaikkana.

Tunnustukset: Destinazione Marche
Pennabilli

Pennabillin kukkuloilta avautuvan näkymän Marecchiajoen laaksoon ja sitä ympäröiville vuorille on ikuistanut Leonardo da Vinci Mona Lisa-taulun taustamaisemaksi. Näköalapaikalla voi vierailla. Pennabilli syntyi sen kahdella kalliokukkuloilla olevien erillisten kuntien ja linnojen solmiessa sovun 1350-luvulla; Penna sen Roccione-nimisellä kukkulalla ja Billi sen Rupe-nimisellä kukkulalla, vain 300 metrin etäisyydellä toisistaan. Pennabilliä ovat asuttaneet jo umbrit, etruskit ja roomalaiset. Sen kuuluisin hallitsijasuku, Malatesta, sai täältä alkunsa 1100-luulla. (Lue lisää)

Anghiari

Tiberjoen laaksossa, kauniilla Toscanan maaseudulla lähellä Sansepolcroa sekä Arezzoa sijaitseva Anghiari on historiallinen pieni kaupunki. Strategisen asemansa vuoksi Anghiarilla oli erittäin tärkeä rooli keskiajalla. Vuonna 1440 kylän alla olevalla tasangolla käytiin kuuluisa Anghiarin taistelu, jonka lopputuloksena firenzeläiset joukot kukistivat milanolaiset. Tästä maalasi Leonardo da Vincin kuuluisan freskonsa " Anghiarin taistelu". (Lue lisää)

Tunnustukset: VisitTuscany.com
Sansepolcro

Toscanan Apenniinien viimeisen osan juurella sijaitseva Sansepolcron kaupunki hallitsee Tiberjoen laaksoa, jota reunustavat vuoristojonot ja viereisen Umbrian kukkulat. Keskisuuren kaupungin historiallinen keskusta on todellinen helmi nähdä ja istua vaikkapa kahville sen ulkoterasseille ja katsella rakennusten arkkitehtuuria, joka on säilyttänyt perinteiset piirteensä tähän päivään asti. Sansepolcro liittyy erottamattomasti kaupungissa n. 600 vuotta sitten syntyneeseen renessanssiajan kuvataiteilija-matemaatikko Piero della Francescaan. Pietro dal Borgo -nimeä käyttänyt taiteilija ikuisti Sansepolcron monissa teoksissaan, joita voi ihailla kaupungin museossa ja kuuluisissa museioissa ympäri maailmaa. (Lue lisää)

Tunnustukset: VisitTuscany.com
Gradara

Gradara tunnetaan ennen kaikkea kauniista linnasta ja sitä ympäröivistä muureistaan sekä Paolo Malatestan ja Francesca da Riminin surullisesta rakkaustarinan vaiheesta, jonka Danten Jumalaisen näytelmän Canto V: n jakeet tekivät kuolemattomaksi. Gradara on Keskiajan pääkaupunki, jossa voi vieläkin henkiä Francesca-paran sielun ja rakkauden. Upeat näkymät läheisille kukkuloille. Paljon korkeatasoisia ravintoloita ja mahdollisuus shoppailuun sekä viinien maisteluun.

Tunnustukset: Destinazione Marche
Mainos
Tuottaja
La Palerna di Valdimonte
La Palerna di Valdimonte
Perugia - Valdimonte di San Giustino - 06016
Uutiskirje
pysy kuulolla
Uutiskirjearkisto