Fiilistele elämää Italiassa

Nautinnollinen viikko kaikille aisteille rauhallisessa keski-Italian maisemassa. Kaikki kulttuurin ja historian kehystämänä, mahtavia Italian makuja, viinejä, sightseeinkiä ja shoppailua unohtamatta.  Tarkoituksena on myös oppia samalla puhumaan hieman italiaa tai voit parantaa jo osaamiasi taitoja. Opettajanamme on ihana Miia Kukkola. Tunnelma on rennon italialais-suomalainen hauskassa seurassa. Ilo irti ja tule utelemaan, miten me ulkosuomalaiset viihdymme Italissa ja näe meidän koteja ja arkielämää! 

 

Ryhmämatka-ohjelma
Fiilistele elämää Italiassa
07 - 12 kesäkuuta 2024
Kesto: 6 päivää: 6
Majoitus: Loma-asunnot
Vietä viikko rauhallisessa keski-Italiassa ja tutustu myös klassisiin kohteisiin, kuten San Marino ja Rimini sekä kauniit sisämaan kukkulat Toscanan ja Marcheen päin. Opi kulttuuria, historiaa, nykypäivää ja nauti monen läänin ruokakulttuurista ja viineistä. Shoppailua ja sightseeinkiä alueella asuvien Suomi-seuran jäsenten kanssa, näe myös kotejamme ja arkipäiväämme. Samalla tarttuu hihaan tärkeää italian puhekieltä; sopii kaiken tasoisille. Tämä on erilainen matka ja kokemus-vain pienelle ryhmäkoolle.

Käymme myös klassisissa kohteissa, kuten San Marino, Riminin uusitussa keskustassa, rannalla sekä kauniilla kukkuloilla Marchen, Emilia-Romagnan ja Toscanan maisemissa. Kahvittelemme ja juttelemassa ulkosuomalaisten kanssa heidän kodeissaan ja ravintoloissa. Tapaamme myös paikallisia; aina kunnanjohtajasta eri ammatinharjoittajiin ja eläkeläisiin. Ruokakulttuuri on tärkeä asia alueellamme. Olemme strategisesti kolmen läänin rajalla. Maut ja laatu sekä valikoima ovat Italian parhaimpia.

Tämä reissu on suunnattu max 14 hengen naisporukalle, majoituksen ollessa saman katon alla olevassa upeassa suomalaisomisteisessa Gufon villassa Cà del Gufo, kahden hengen huoneissa.

Meitä ulkosuomalaisia on alueellamme n. 80 henkeä ja elämäntarinoita yhtä monta. Suomi-seurassamme on jäseniä mm. opettajista, kotiäideistä, kirjailijoista, poliiseista ja kauppiaista taiteilijoihin ja sairaanhoitajiin.

Virpi on paikallisoppaananne koko matkan ajan. 

Hinta*: 990,00 €
*Huom: Hintaan 990 eur/hlö sisältyy : Majoitus 6 pv /5 yötä : luksusvillassa Pennabillissä, lentokenttäkuljetukset (hinta laskettu Bolognan G. Marconi-kentältä ) ja kaikki ohjelman mukaiset kuljetukset retkineen, -suomalaisen paikallisoppaan Virpi Virran opastuksen, ohjelman mukaiset ateriat (2x lounas, 2x illallinen). Viini, vesi, kahvi ja jälkiruoka kuuluvat aina hintaan. Ruokaworkshop sekä kanttiinavierailu sis. hintaan. *Hinta ei sisällä lentoja, joita voi katsoa esim. Finnairin meno-paluu SUORA LENTO Bolognaan tai Lufthansan sivuilta yhdellä koneen vaihdolla. Tapaamme sovittuun aikaan kentällä. Aamiaiset eivät kuulu hintaan; talossa on kaksi täysin varusteltua keittiötä käytössänne. Huom. mukaan mahtuu max 15 henkilöä ja huoneet täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
  • Päivä 1
  • Päivä 2
  • Päivä 3
  • Päivä 4
  • Päivä 5
  • Päivä 6
Tilausbussikuljetus Bolognan kentältä. Virpi-opas ja emäntänne tulee kentälle vastaan ja kertoo matkalla ohjelmasta ja seudusta. Pysähdymme ostamassa aamiais-jne. ruokatarpeita supermarketista. Majoitus Pennabillin kuntaan ja sen Toscanan ja Emilia-Romagnan rajalla olevaan kivestä tehtyyn 1800-luvun suomalaisomisteiseen villaan. Kuvaus: www.cadelgufo.fi (majoitus 2 h huoneissa) Gufon ”Pöllön” talo on 3 km läheisestä Pennabillin kylästä, missä asuu vain alle 3000 asukasta. Rauhallinen alue, ei läpikulkuliikennettä, luonnonpuiston reunalla. Juttelemme ja tutustumme toisiimme. Perinteinen italialainen illallinen viineineen ja rentoutuminen luonnon helmassa. Virpi kertoo elämästään Italiassa.
 
Jokainen valmistaa aamiaisensa haluamaansa tahtiin valiten Gufon kahdesta keittiöstä. Aamiaisen jälkeen kävelyretki Virpin seurassa Pennabillin viikottaiselle torille utelemaan, mitä myyntikojuista löytyy. Keskustelemme paikallisten kanssa. Shoppailemme ja tutustumme Pennabillin etruskiaikaiseen kylään. Kukkulalta avautuu kuuluisa Mona Lisan taulun taustamaisema. Halukkaille mahdollisuus autokuljetukseen (3 km). Kävelemme takaisin talolle. Ip: kokkausworkshop paikallisen Silvia-kokin johdolla, jolloin teemme suositun perinneruoan ja saatte reseptin. Nautimme sen herkullisine jälkiruokineen ja viineineen talon puutarhassa. Mukavaa yhdessäoloa ja keskustelua myös italiaksi Virpin tarjoaman kuohuvan Audacia-aperitiivin kera, jonka teemme yhdessä. Vapaata aikaa rentoutoa vaikkapa altaalla; talo ja allas ovat yksityiskäytössänne koko viikon. Yöuinti on aina paikallaan...Buona notte, hyvää yötä kaskaiden soiton kera tähtitaivaan alla.
 
Aamiaisen jälkeen tilausbussikuljetus Suomi-seuran jäsenen Marja-Liisan kauniiseen villaan San Marinon tasavaltaan, jossa nautimme italialaista kahvia ja paikallisia leivoksia. Keskustelemme leppoisasti, yrittäen myös italian kielellä tehdä ”ilopilleri” Marja-Liisalle kysymyksiä. Virpi auttaa! Tällä mimmillä on viini-ja oliiviviljelyksiä sekä kaksi jo aikuista lasta ja kerrottavaa riittää. Kierrämme myös San Marinon keskustassa shoppaillen ja tutustuen sen nähtävyyksiin ja ihaillen maisemaa Adrianmerelle. San Marinossa asuu myös muita ulkosuomalaisia. Numismatiikka-ja filateliamuseo on käymisen arvoinen paikka. Vapaa lounas. Paluumatkalla käymme OUTLET San Marinon kautta ja tilaamme haluttaessa pizzat Gufon talolle illaksi läheisestä ravintolasta.
 
Tilausbussi vie meidät pieneen, 2000 asukkaan kukkulakylään. Sassofeltriossa asuu herttainen Johanna, joka tulee meitä vastaan ja kertoo elämästään. Johannan äiti toimi Suomessa Ainolan johtajana ja Johannalla on vankat siteet Suomen historiaan. Tapaamme myös tytär, DJ Steff! Kunnanjohtaja Fabio Medici johdattaa meidät herkkulounaalle ravintolaan historialliselle kukkulalle ja kertoo työstään ruokailun lomassa. Nautimme tyypillisen ex Marchen lääniin kuuluneen Sassofeltrion perinteisen lounaan iloisessa seurassa. Viini, kahvi, jälkiruoka ja vesi sisältyvät lounaan hintaan. Virpi suomentaa auliaasti ja voimme yrittää myös puhua italiaksi, kukin halunsa ja kykynsä mukaan. Täällä ei tarvitse ujostella! Kannustamme ja hurraamme. Jatkamme merenrantaa kohti, saapuen Hilkan perheen kotitaloon. Hilkka on tehnyt elämäntyönsä kauppiaana Riminillä ja on uskomaton kokki! Lapset New Yorkissa ja monta kivaa juttua kerrottavana. Hymyilevä Tuula on eläkkeellä erikoissairaanhoitajan uraltaan Riminin sairaalasta ja toimii vapaaehtoisena Suomi-seurassa. Nautimme aperitiivin kilistellen Italialle ja Suomelle. Käymme tutustumassa Riminin uudistettuun keskustaan ja sen päänähtävyyksiin. Vapaata aikaa ostaa vaikkapa tuliaisia Suomeen vietäväksi. Paluu tilausbussilla majapaikkaamme ja buona notte a tutti!
 
Aamupäivällä mahdollisuus kävellä Virpin johdolla läheiselle vesiputoukselle luonnonpuistoon viilentymään ja reippailemaan metsäpolkua pitkin kauniissa maisemassa; reitti suoraan talolta. Lounaaksi meille on järjestetty yksityistilaisuus paikallisessa viinikanttiinassa. Tarjolla Emilia-Romagnan herkkuja, juustoja ja leikkeleitä jne. Maistelemme omistajarouvan johdolla seitsemää erilaista viiniä; kuohuvasta, valkoisesta aina punaisiin. Jokaisella etiketillä on oma tarinansa. Taty kertoo elämäntyöstään viinitilalla ja perheestään. Mukavassa seurassa ltapäivään asti. Cin-cin, kippis! Siirrymme tasokkaaseen ravintolaan juhlaillalliselle hintaan 35 eur (viinit sisältyvät hintaan).
 
Aamiaisen jälkeen tilausbussikuljetus sovittuun aikaan Bolognan kentälle. Huom. jos haluaa viettää lisäpäiviä Bolognassa: uusi pika-shuttle vie kätevästi kentältä keskustaan kymmenessä minuutissa.
 
Lataa ohjelma
Yhteystiedot
Fiilistele elämää Italiassa
*
*
*
*

Olen lukenut ja hyväksynyt tietosuojaan ja tähän sivuun liittyvät ehdot. Käyttämällä sen palveluja, käyttäjä hyväksyy ja sitoutuu noudattamaan sen käyttösuojaehtoja.
pysy kuulolla Uutiskirje
Kiertomatkalla vieraillut paikat
Novafeltria

Novafeltrian keskisuuri kunta sijaitsee keskellä Marecchiajoen laaksoa, suurimmaksi osaksi tasaisella alueella. Novafeltria, "nuovo" eli "uusi" on perustettu vasta vuonna 1907. Nykyään se on laakson kaupallinen ja teollinen keskus, sekä vilkas koulujen ja urheiluaktiviteettien keskus. Ihanteellinen ostosten tekoon ja viettää aikaa vaikkapa sen jäätelöbaareissa ja ravintoloiden kulinaarisissa ympyröissä. (Lue lisää)

Pennabilli

Pennabillin kukkuloilta avautuvan näkymän Marecchiajoen laaksoon ja sitä ympäröiville vuorille on ikuistanut Leonardo da Vinci Mona Lisa-taulun taustamaisemaksi. Näköalapaikalla voi vierailla. Pennabilli syntyi sen kahdella kalliokukkuloilla olevien erillisten kuntien ja linnojen solmiessa sovun 1350-luvulla; Penna sen Roccione-nimisellä kukkulalla ja Billi sen Rupe-nimisellä kukkulalla, vain 300 metrin etäisyydellä toisistaan. Pennabilliä ovat asuttaneet jo umbrit, etruskit ja roomalaiset. Sen kuuluisin hallitsijasuku, Malatesta, sai täältä alkunsa 1100-luulla. (Lue lisää)

San Marino

San Marinon tasavalta sijaitsee Montefeltrossa, Apenniinivuorilla. Tässä pienessä, kauniissa jylhällä vuorella olevassa valtiossa asuu noin 33 tuhatta asukasta vain 61 neliökilometrin alueella. San Marinoon kannatta pysähtyä useammaksi päiväksi, sillä sen vanha kaupunki on mukava paikka ostosten tekoon ja pienten museoiden tutkimiseen. San Marinon laakso on luonnonkaunis alue, vaikkapa maastopyöräilyyn ja patikointiin. Löydätte myös pienimuotoista viini-ja oliiviöljyn tuotantoa. (Lue lisää)

Sassofeltrio

Sassofeltrion historiallinen keskusta sijaitsee liitukivisen suuren kivenjärkäleen päällä, Conca-nimisen joen laaksossa. Näkymä sen ulkoilmaparvekkeelta on henkeäsalpaavan kaunis jokaiseen ilmansuuntaan. Vanhassa kaupunginosassa on rakennettu perinteiseen tyyliin värikkäät talot idyllisen pääkadun varrelle. Keskustaa ympäröi vuosisatoja vanhat muurit, todisteena sen keskiaikaisesta alkuperästä ja sotaisastakin historiasta, alueen mahtisukujen valloituspyörteissä. Ihmisten ystävällisyys ja paikan rauhallisuus toivottavat turistit tervetulleksi. (Lue lisää)

Tunnustukset: Emilia Romagna Turismo
Mainos
Lomahuvilat
Cà del Gufo
Cà del Gufo
Pennabilli -
Cà del Gufo, kolmen kilometrin päässä Pennabillin kylän keskustasta tarjoaa laadukkaat puitteet 10-14 hengen lomailuun ulko-uima-altaineen!
Uutiskirje
pysy kuulolla
Uutiskirjearkisto