Pennabilli
Lähes kolmen tuhannen asukkaan Pennabilli on idyllinen ja rauhallinen, renessanssiajan asunsa säilyttänyt kukkulakylä Emilia-Romagnan maakunnassa. Voit kurkata sen punasametti-kultakoristeiseen teatteriin, käydä tuomiokirkossa, yhdessä Euroopan kattavimmista matematiikkamuseoista, unohdettujen hedelmien puutarhassa ja kävellä Penna-ja Billi-kukkuloiden huipuille. Toisella seisoo vuosistoja vanha, vielä toiminnassa oleva nunnaluostari, toisella on Mona Lisan nk. Renessanssiajan ulkoilmaparveke, jolta voi nähdä Leonardon silmin Montefeltron kauneuden. Piispa asuu Pennabillissä ja keskustan kirkkohistorian museo on käymisen arvoinen paikka.  Maisema ei ole vuosisatojen kuluessa muuttunut dramaattisesti. Kesäkuiset katutaiteilijoiden festivaalit vetävät ulkomaalaisiakin turisteja puoleensa näille muuten niin rauhallisille kivikujille, joilla kissat löntystelevät hitaasti etsien aurinkoisinta paikkaa. Heinäkuussa järjestätään kansalliset antiikkimessut. Pennabillin edesmennyt runoilija -näytelmäkirjailija Tonino Guerra oli Federico Fellinin ystävä ja hänen elokuviensa käsikirjoittaja. Voit vierailla hänen kotimuseossaan. Kylässä on jopa Michelin-tähtiravintola sekä pieniä trattoria-ravintoloita, pizzerioita ja baareja. Jäätelöbaari on käymisen arvoinen makuelämys.
Näkemisen arvoista
SASSO SIMONE JA SIMONCELLON PUISTO

Sasso Simone ja Simoncellon luonnonpuisto ulottuu seuraavaan kolmeen lääniin: Marche, Emilia-Romagna ja Toscana. Se on miltei 5000 hehtaaria laaja alue Montefelton historiallisella seudulla Keski-Italiassa.

Lue lisää
Bascion torni

Bascion linnasta on 900:n vuoden aikana jäänyt pystyyn vain sen suorakulmainen pieni torni. Se muistuttaa meitä monista sen juurella pysähtyneistä historian merkkihenkilöistä kuten Dante Alighieri, Giotto, Ezra Pound, Leonardo da Vinci jne. Upea paikka maalaukseen; myös tämä kohta on ikuistettuna Mona Lisan taustamaisemaan.

Lue lisää
Pyhän Pietarin kirkko Ponte Messalla

Pieve di San Pietro eli Pyhän Pietarin kaunis kivikirkko on 1100-luvulta. Se pystytettiin muinaisen roomalaisen temppelin raunioille, strategiselle paikalle Roomasta Adrianmeren rantaan kulkevan kauppa-ja pyhiinvaellusreitin varrelle. Kirkko on säilyttänyt vanhan asunsa ja siellä pidetään koko vuoden ympäri sunnuntai-aamusin messu. Kirkossa on kuvattu vuonna 1972 filmi, "Indian summer", jossa näytteli mm. Alain Delon.

Lue lisää
Tunnustukset: Appennino Centrale
Tapahtumia
Sette Borgate Macianesi
Sette Borgate Macianesi

Jotkut ovat kutsuneet "7 Borgate Macianesi" "Rollercoaster of Romagnaksi" sen korkeiden nousujen ja teknisten laskujen vuoksi, mikä tekee siitä erittäin vaikean mutta henkeäsalpaavan reitin, jota ympäröi historia ja ympäristö ja joka herättää voimakkaita tunteita kaikissa ratsastajissa. se rikkoo jalkakilpailujen yksitoikkoisuuden.

Reitit
PITKÄ POHJOIS-APENNIINIEN PATIKOINTI
PITKÄ POHJOIS-APENNIINIEN PATIKOINTI

Reitti kulkee Apenniinien yli kolmessa läänissä: Emilia-Romagnassa, Toscanassa ja Marchessa sekä niiden kymmenessä provinssissa (Parma, Reggio Emilia, Modena, Bologna, Ravenna, Forlì-Cesena, Rimini, Lucca, Massa Carrara ja Pesaro-Urbino). (Lue lisää)

Marco Pantani's Mountain Pass
Marco Pantani's Mountain Pass

Passo ... (Lue lisää)

Vieraile Pennabilli ryhmämatkoilla
AISTI JA MAISTA ITALIAN NELJÄ LÄÄNIÄ
AISTI JA MAISTA ITALIAN NELJÄ LÄÄNIÄ

Makujen matka suoraan Emilia-Romagnan, Marchen, Toscanan ja Umbrian Apenniinivuorien ja niiden kukkuloiden ja laaksojen vihreään sydämeen, keski-Italiaan. Erilainen loma kaukana massaturismista ja kiireestä. Turvallisesti positiivisen lämpimässä loma-ilmapiirissä tutustuen myös paikallisiin ihmisiin. (Lue lisää)

RENESSANSSIAJAN MAISEMAT
RENESSANSSIAJAN MAISEMAT

Renessanssiajan maisemat. Aseta väripalettisi samaan kohtaan luonnon helmassa kuin mistä maailmankuulut renessanssiajan maalarit Leonardo da Vinci, Giotto tai Piero della Francesca maalasivat tunnettujen taulujensa taustamaisemat, kuten Mona Lisa. Koe sama tunnelma! Vierailemme myös keskiaikaisissa kylissä paikallisia ruokia ja viinejä maistellen. Vietä unohtumaton maalaus-ja kulinaariviikko. (Lue lisää)

SÄHKÖPYÖRÄREITEILLÄ APENNIINELLA
SÄHKÖPYÖRÄREITEILLÄ APENNIINELLA

Tämä sähköpyöräilyreitti vie polkijansa kolmen läänin rajojen ja vuorenhuippujen yli aina Emilia-Romagnaan, Marcheen ja Toscanaan. Läpi luonnonpuistoalueiden, joissa silmä ja sielu lepäävät. Ihaile laakso-ja kukkulamaisemia niiden aaltoillessa pehmeästi Adrianmereen päin tai romanttisen Toscanan maaseudun suuntaan. Reitti ei ole suunniteltu pelkästään alan ammattilaislle, mutta myös "helposta pyörälymuodosta" nauttiville. Näin kaikki voivat löytää massaturismilta piilossa olevan Italian kauneuden ja kokea samalla lomalla kolmen eri läänen aidot ruoka-ja viinikultturien maut.

YHDESSÄOLOA, RUOKAA, VIINIÄ JA PATIKOINTIA TOSCANASSA
YHDESSÄOLOA, RUOKAA, VIINIÄ JA PATIKOINTIA TOSCANASSA

Liikunnallinen viikko Montefeltron vuorilla, jotka eivät ole vaikeusasteeltaan yhtä haastavia kuin Alpit. Harjanteita, kukkuloita ja pieniä keskiaikaisia linnakyliä halkovat monipuoliset reitit saavat kävelijänsä myös henkisesti hyvään kuntoon. Niittyjen ja jokien kauneus, paikan historia ja erityisesti ruokakulttuuri ovat sielulle ja vatsalle mannaa. Sopii kaikenikäisille. Taukopaikkoja löytyy reittien varrelta ja mahtava ruoka-ja viinikulttuuri kruunaa lomaviikon hurmaavassa, erilaisessa Italiassa. (Lue lisää)

KULINAARIMATKA ITALIAAN
KULINAARIMATKA ITALIAAN

KOE KOLME LÄÄNIÄ SAMALLA LOMALLA: Emilia-Romagna, Toscana ja Umbria. Maista auringossa laatuviinien ja perinneruokien aidot maut kaukana massaturismilta. Kuusi päivää kulttuuria, historiaa, shoppailua, hyvää ruokaa ja viinejä mukavassa seurassa, upeissa maisemissa erilaisessa Keski-Italiassa. (Lue lisää)

Fiilistele elämää Italiassa
Fiilistele elämää Italiassa
07 kesäkuuta 2024 - 12 kesäkuuta 2024

Tule nauttimaan Toscanan rajalle Apenniinivuorten rauhasta erilaiselle lomalle Emilia-Romagnan kukkulakyliin, käyden myös klassisissa paikoissa meidän ulkosuomalaisten seurassa, kuten San Marino, Sassofeltrio ja Rimini. Italian kielen opettajana on matkassamme Miia Kukkola. Sydään hyvin, maistellaan viinejä ja shoppaillaan sopivasti. Astu ulkosuomalaisten Suomi-seuran jäsenien elämään Italiassa ja opi myös halutessasi kanssamme italiaa! Tästä jää hyvä mieli ja ihana matkamuisto sydämiin. (Lue lisää)

News
Italian Pyöräfestivaali
Misano Adriatico
13 syysk. 2024 - 15 syysk. 2024
Pyörämarkkinoiden vertailupaikka. Esikatselut, testit, esitykset ja tapaamiset viihteen säestämänä. Kaikki tarvittavat ainesosat festivaaleille. Sopii kaikille pyöristä kiinnostuneille; aina harrastelijoista ammattilaisiin asti.
Nove Colli Pyöräilykilpailu
19 toukok. 2024
Merestä kukkuloille, sekoitus luonnonkauneutta, hikeä ja vaivaa. Kilpailu, joka koettelee jokaisen urheilijan, jopa kaikkein valmistautuneimman, mutta joka tarjoaa epäilemättä unohtumattomia tunteita. Nove Colli on pyöräilygranfondo, joka järjestetään Romagnassa (Forlì-Cesenan ja Riminin provinssissa) ja joka lähtee ja saapuu Cesenaticoon. Se on yksi arvostetuimmista tapahtumista lajissaan, yksi vanhimmista (se on pidetty vuodesta 1971) ja luultavasti osallistunein Italiassa.
Suuri kiertue Italian laaksoissa
Suuri kiertue Italian laaksoissa
14 toukok. 2024 - 25 toukok. 2024
Tour de France 2024
Tour de France 2024
San Leo San Marino
29 kesäk. 2024 - 30 kesäk. 2024
Tour de France pidetään ensimmäistä kertaa Italiassa vuonna 2024. Reitti kulkee Firenzestä Riminiin, sekä San Leon linnoituksen ja San Marinon tasavallan läpi.
Uutiskirje
pysy kuulolla
Uutiskirjearkisto