RENESSANSSIAJAN MAISEMAT
Christ's Resurrection (fi)
  Christ's Resurrection (fi)
Introduction to two masterpieces (fi)
Introduction to two masterpieces (fi)
St. Jerome and Devoto (fi)
  St. Jerome and Devoto (fi)
Diptych (fi)
Diptych (fi)

Maalausviikko mysteerisessä Montefeltrossa. Vain pienille ryhmille. Liikumme tilausbussimme ja paikallisoppaan kanssa Emilia-Romagnan ja Marchen kauniissa kukkulamaisemissa. Löydä massaturismilta ulottumattomissa olevat paikat maalausviikollasi positiivisessa ja kannustavassa seurassa. Turvallisesti, kaukana massaturismilta. Luo vapaasti, ilman opetusta. Seudulla asuva suomalainen opas löydää kauneimmat maalauspaikat luonnon keskellä ja pienissä rauhallisissa keskiaikaisissa kylissä.

Ikuista suoraan Leonardon silmin Mona Lisan taulun taustamaisemat 500:n vuoden jälkeen nk. Renessanssiajan ulkoilmaparvekkeilla Apenniinivuorilla. Ei hälyä tai jonoja vaan tilaa hengittää, luoda ja aistia. Tämä kaikki yhdistettynä herkulliseen ja monipuoliseen puhtaaseen perinneruokaan myös uusin sävyin sekä erinomaisin viinein. Rohkeasti mukaan ja luomisen ilo irti pensseleihin kolmessa Italian upeimmista läänistä, keski-Italiassa. 

Yhteystiedot
RENESSANSSIAJAN MAISEMAT
*
*
*
*

Olen lukenut ja hyväksynyt tietosuojaan ja tähän sivuun liittyvät ehdot. Käyttämällä sen palveluja, käyttäjä hyväksyy ja sitoutuu noudattamaan sen käyttösuojaehtoja.
pysy kuulolla Uutiskirje
Kiertomatkalla vieraillut paikat
Talamello

Pincio-vuoren kupeessa on harvinaisesta luolajuustostaan kuuluisa Talamellon värikäs pieni kylä ja kunta. Sen pääpiazzan suihkulähteen vedellä voi kastella kasvoja kuumana kesäpäivänä ja istahtaa ihailemaan henkeäsalpaavan kaunista näkymää Marecchiajokelle; samaisen näkymän ikuisti Piero della Francesca kuuluisaan maalaukseensa Urbinon herttuan diptyykkiin n. 650 vuotta sitten. (Lue lisää)

San Leo

San Leo on majesteettisen upea, kivisellä kukkulalla Marecchiajoen varrella sijaitseva rauhallinen pieni kunta. Dante Alighieri vietti siellä aikaansa kirjoittaen siitä myös Jumalaiseen näytelmäänsä. San Leo on Montefeltron historiallisen alueen kehto, ollen myös Italian pääkaupunki yli tuhat vuotta sitten. Tunnettu hyvästä ruoastaan, historiallisista ja geopoliittisista tapahtumistaan sekä idyllisenä elokuvien ja dokumenttielokuvien kuvauspaikkana. San Leon roomalais-ja renessanssiajan rakennukset ovat säilyneet hyvin. Sitä ympäröivät ihanteelliset patikointipolut pitkiinkin patikointi-ja pyöräretkiin, aina itään Adrianmerelle tai korkeammalle länteen, Apenniinivuoristoon päin. (Lue lisää)

Sant'Agata Feltria

Sant'Agatan yli tuhatvuotinen kylä ja sen historialliset arvorakennukset ovat hyvin säilyneitä. Kylän keskustassa on Italian vanhin kokonaan puulavasteinen teatteri 1600-luvun alkuvuosilta. Luonnonkaunis ja rauhallinen seutu kutsuvat patikoitsijoita sen eripituisille ja erityyppisille poluille. Kylä on kuuluisa tryffeliherkuistaan ja sen jokavuotiset tryffeli- ja enogastronomiset markkinat pidetään lokakuussa. (Lue lisää)

Carpegna

Carpegnan kunta ja pieni kaupunki sijaitsevat samannimisen vuoren rinteellä, pyökkimetsien ja kauniiden vuoristomaisemien ympäröimänä. Se on Montefeltron historiallisella alueella. Kaupungin sydän on keskustan Palazzo dei Principi eli Prinssien Palatsi. Sen on suunnitellut roomalainen arkkitehti Antonio de Rossi ja se rakennettiin vuonna 1675 kardinaali Gaspare di Carpegnan käyttöön. Carpegna kuuluu osaksi luonnonpuisto Sasso Simonen ja Simoncellon alueeseen. Kuuluisa kilpapyöräilijä Marco Pantani harjoitteli Carpengnan vuorella, ja täällä on paljon pyöräilymahdollisuuksia lomallesi, aina sähköpyörien vuokrauksesta lähtien.

Tunnustukset: Destinazione Marche
Pennabilli

Pennabillin kukkuloilta avautuvan näkymän Marecchiajoen laaksoon ja sitä ympäröiville vuorille on ikuistanut Leonardo da Vinci Mona Lisa-taulun taustamaisemaksi. Näköalapaikalla voi vierailla. Pennabilli syntyi sen kahdella kalliokukkuloilla olevien erillisten kuntien ja linnojen solmiessa sovun 1350-luvulla; Penna sen Roccione-nimisellä kukkulalla ja Billi sen Rupe-nimisellä kukkulalla, vain 300 metrin etäisyydellä toisistaan. Pennabilliä ovat asuttaneet jo umbrit, etruskit ja roomalaiset. Sen kuuluisin hallitsijasuku, Malatesta, sai täältä alkunsa 1100-luulla. (Lue lisää)

Urbino

Urbino on muurien ympäröimä, Unescon maailmanperintölistalla oleva satumaisen kaunis kaupunki Marchen alueella Italiassa, Pesaron lounaispuolella. Urbino on elävä itsenäisen renessanssikulttuurin historiallinen perintö nykypolville. Kaupunki, joka sijaitsee korkealla, kaltevalla rinteellä, on säilyttänyt suuren osan viehättävästä keskiaikaisesta arkkitehtuurista ja ilmapiiristään, ollen myös vilkas yliopistokaupunki. (Lue lisää)

Uutiskirje
pysy kuulolla
Uutiskirjearkisto