RENESSANSSIAJAN MAISEMAT
Christ's Resurrection (fi)
  Christ's Resurrection (fi)
Introduction to two masterpieces (fi)
Introduction to two masterpieces (fi)
St. Jerome and Devoto (fi)
  St. Jerome and Devoto (fi)
Diptych (fi)
Diptych (fi)

Maalausviikko mysteerisessä Montefeltrossa. Vain pienille ryhmille. Liikumme tilausbussimme ja paikallisoppaan kanssa Emilia-Romagnan ja Marchen kauniissa kukkulamaisemissa. Löydä massaturismilta ulottumattomissa olevat paikat maalausviikollasi positiivisessa ja kannustavassa seurassa. Turvallisesti, kaukana massaturismilta. Luo vapaasti, ilman opetusta. Seudulla asuva suomalainen opas löydää kauneimmat maalauspaikat luonnon keskellä ja pienissä rauhallisissa keskiaikaisissa kylissä.

Ikuista suoraan Leonardon silmin Mona Lisan taulun taustamaisemat 500:n vuoden jälkeen nk. Renessanssiajan ulkoilmaparvekkeilla Apenniinivuorilla. Ei hälyä tai jonoja vaan tilaa hengittää, luoda ja aistia. Tämä kaikki yhdistettynä herkulliseen ja monipuoliseen puhtaaseen perinneruokaan myös uusin sävyin sekä erinomaisin viinein. Rohkeasti mukaan ja luomisen ilo irti pensseleihin kolmessa Italian upeimmista läänistä, keski-Italiassa. 

Ryhmämatka-ohjelma
Montefeltron ulkoilmamaalausviikko
Kesto: 5 päivää: 5
Majoitus: Hotelli ***
Sopii vasta-alkajille tai jo edistyneille, rohkeasti mukaan Italian auringon alle ja luomisen ilo irti pensseleihin! Luonnonläheinen, turvallinen Montefeltro pienille ryhmille. Kulttuuria, historiaa, taidetta ja hyvää ruokaa iloisessa seurassa.
Maalausviikko mysteerisessä Montefeltrossa. Pennabillissä asuva suomalainen auktorisoitu paikallisopas vie ja kertoo menneestä ja nykypäivästä Toscanan, Emilia-Romagnan ja Marchen kauniissa kukkulamaisemissa. Näe massaturismilta uloittumattomissa olevat paikat lomamaalausviikollasi positiivisessa ja kannustavassa seurassa, turvallisesti. Ikuista suoraan Leonardon silmin Monna Lisan taulun taustamaisemat 500:n vuoden jälkeen nk. Renessanssiajan ulkoilmaparvekkeilla Apenniinivuorilla. Ei hälyä, jonoja vaan tilaa hengittää ja aistia. Tämä kaikki yhdistettynä herkulliseen ja monipuoliseen puhtaaseen perinneruokaan myös uusin sävyin sekä erinomaisiin viinein. Rohkeasti mukaan ja luomisen ilo irti pensseleihin kolmessa Italian upeimmista lääneistä ! Tämä on erilainen loma. 
Hinta*: hinnat alkaen 950,00 €
*Huom: Pienille, 10-15 hengen ryhmille. Hotellissa on sauna, hyvin varustettu kuntosali, ulko-uima-allas, paljon aulatilaa ja kokoussali. Monipuolinen aamiainen ja erinomainen kokki. Sydämellinen palvelu. Mahdollisuus vuokrata sähköpyöriä hotellilta, myös oppaan kera. Kaikki kylän palvelut, apteekki, ATM, kaupat, suurehko supermarketti jne. 300 metrin sisällä. Maalausviikko sopii aivan vasta-alkajista jo taitaville. Hintaan sisältyy: -Majoitus 7 pv 6 yötä 3*** hotellin ”Il Falcon” kahden hh näköalahuoneissa www.falconhotel.it- Lisämaksusta yhden hengen huone tai sviitti -Runsas puolihoito: aamiaiset x6, lounas x2, illallinen x5 (myös Michelin-tähtiravintolalounas sisältyy hintaan) -Tervetuliais-aperitiivit bussissa, tasting viinitilalla -lentokenttä- ja retkikuljetukset luotettavalla paikallisella bussifirmalla- Suomalainen auktorisoitu paikallisopas Virpi Virta mukananne, asunut Italiassa vuodesta 1993 -Teatteri- ja käsityöläismuseovierailu. Extra:* mahdolliset museokäynnit (Urbinon galleria) ja St. Agatan tuhkimolinna, museo Gualtieri. Hotellin sisäsauna , YOGA. Omakustantaiset lounaat tai illalliset ovat 20-35 eur hintahaarukassa (viineineen). Hintaan ei sisälly : lennot, joita voi katsoa esim. Finnairin suorat lennot Bolognaan.
  • Päivä 1
  • Päivä 2
  • Päivä 3
  • Päivä 4
  • Päivä 5
  • Päivä 6
  • Päivä 7
Saapuminen Bolognan lentokentälle, hotellikuljetus Emilia-Romagnan lääniin, St. Agata Feltrian jo 700-luvulla asutettuun kylään. Illallinen hotellilla paikallisista herkuista.
Opas odottaa teitä kentällä ja siirrymme tilausbussiin. Noin kahden tunnin bussimatkalla tarjotaan leppoisasti aperitiivit ja opas kertoo viikon ohjelman pääkohdat. Pysähdymme pikaisesti jaloittelemassa pienessä kylässä puolessa välissä matkaa. Saapuminen Emilia-Romagnassa sijaitsevaan kolmen tähden kukkulahotelliin. Klo 19.00 maukas illallinen hotellilla: kilistelemme laseja hotellin omistajan kanssa. Hotelli on rauhallisella kukkulalla aivan vanhan keskustan kupeessa. Kahvi, vesi ja jälkiruoka kuuluvat aterioiden yhteyteen. Opas kertoo paikoista ja juttelemme ohjelmasta.
 
Pyhän Agatan kyläkierros, Monna Lisa, Pennabilli ja maisemamaalausta, illallinen Michelin-tähtiravintolassa.
Runsaan buffet-aamiaisen ja cappuccinon jälkeen kävelyretki klo 9.00 oppaan johdolla tryffeleistä tunnetun St. Agatan kylän idylliseen vanhaan keskustaan. Vierailemme Italian vanhimmassa kokonaan puulavasteisessa teatterissa ja palaamme ajassa vuosisatoja taaksepäin...voit esittää sen lavalla! Tapaamme teatterin hyvän haltijan Herra Nalinin, joka kertoo sen historiasta. Jatkamme kukkulalle, jolla sijaitseva satumainen linna sai alkunsa jo 900-luvulla. Näkymät ovat huikat ja horisontissa siintää Adrianmeri. Mahdollisuus vierailla linnan sisällä, missä on Tuhkimo-filmissä nähty Ferragamon käsin tehty kenkä Swarovski-koristeineen. Maisemamaalausta linnan sisäpihalla. Pistäydymme tryffelituotteita myyvässä kaupassa ostamassa matkamuistoja ja meille tarjotaan tryffelipitoinen suolapala viinin kera. Lounas paikallisista luomuraaka-aineista hotellilla klo 13.00. Pastan jauho on vesikäyttöisestä kivimyllystä ja vilja kasvaa läheisillä pelloilla. Lähtö klo 15.00 bussilla joen toisella puolella sijaitsevaan Pennabilliin. Maalausta Monna Lisan renessanssiajan ulkoilmaparvekkeella: näkymä maailman kuuluisimman taulun taustamaisemaan suoraan Leonardo da Vincin silmin 500:n vuoden jälkeen. Soita näköalapaikalla Dalai Laman lahjoittamia rauhan kelloja! Keskustassa on Federico Fellinin ”oikean käden”, paikallisen runoilijan Tonino Guerran kotimuseo sekä kattava matematiikkamuseo. Renessanssitunnelmaa huokuvassa Pennabillissä asuu piispa, ja sen nunnaluostari on edelleen toiminnassa. Käynti Cecilian kotijäätelöbaarissa on kulinaarinen kokemus. Täällä ei käytetä jauhoja vaan vain tuoreita raaka-aineita luonnon rytmien mukaan. Viikunajäätelö vie jalat alta! Maalausta Pennabillin amfiteatterin ulkoportailla ja etruskiaikaisilla kivikujilla. Illalllinen 19.30 monine ruokalajeine- ja viineineen kuluisassa Pennabillin Michelin-tähtiravintolassa ”Il Piastrino”. Chef Riccardo on luonut meille menu´:n jälkiruokineen ja sommelier on valinnut siihen viinit.
 
Kokopäiväretki: Urbino, Unescon taidearkku (Marche)
Runsaan aamiaisen jälkeen lähdemme klo 9.00 tutustumaan sykähdyttävään Urbinon kaupunkiin, Euroopan renessanssiajan kehtoon. Vierailemme Urbinon kuuluisimman palatsin sisällä, Marchen läänin taidegallerissa (min. tunti). Mahdollisuus tutustua myös Raffaellon synnyinkotiin aivan keskustassa. Tässä UNESCO:n maailmanperintölistan pienessä kaupungissa huokuu taide, arkkitehtuuri ja historia joka kulmalla. Vapaata aikaa myös ostoksien tekoon. Omakustantainen lounas keskustassa aivan satumaisen linnan tornien alla maistellen paikallisia herkkuja. Ulkoilma-maalausta Urbinon keskustan sydämessä tai sen viereisellä kukkulalla. Paluu hotellille ja maukas illallinen klo 19.00.
 
Aamu vapaata, ip maalausta italialais-suomalaisen maalaistalon pihapiirissä (Toscana-Emilia-Romagna), Dante Alighierin ja Giotton maisemissa, pizzaa ja tiramisù.
Aamu vapaata ja töidenne valmistelua. Mahdollisuus ohjattuun ”Ivana Shakti”- yogaan/kuntosali jne. Kts. hinnat lopussa. * Lounas hotellilla, jonka jälkeen bussikuljetus (n. Klo 14.00) Virpin kotiin ja puutarhaan Toscanan rajalle: espressokahvit ja “terveys-aperitiivi” maalaten rennossa ilmapiirissä 650m korkeudella Marecchiajoen laaksossa. Tutustumme viereiseen Bascion kuuluisaan torninäkymään 1200-luvulta; Giotton ja Dante Alighierin jalanjäljillä tässä vain kahden perheen ja yhden nunnan asuttamassa lähiössä. Aitoa italialaista pizzaa hotellilla viinien ja tiramisù-jälkiruoan kera klo 19.00.
 
Majesteettinen San Leo ja taiteellinen luolajuustokylä Talamello renssanssiajan maisemissa: Federico da Montefelton ja Battistan diptyykin maisemissa, tryffeli-illallinen metsän siimeksessä.
Suuntaamme klo 10.00 bussilla panoraamareittiä pitkin Pyhän Leon pieneen idylliseen kuntaan, jonka ainutlaatuisen kukkulan oletetaan muodostuneen 20 miljoonaa vuotta sitten. Tämä on ollut Italian pääkaupunki. Vierailemme sen 900 -luvun kirkossa ja maalaamme Piero della Francescan renessanssiajan näkymiä Marecchiajoen laaksoon. Tänne asettautui asumaan jo 300 -luvulla katolista uskontoa pioneerina alueelle levittänyt Dalmatialainen Pyhä Leo. Dante Alighieri kirjoitti täällä Jumalaista näytelmää. Kukkulan lakea hallitsevan mahtavan pyöreän linnoituksen arkkitehtuuri on renessanssiajan taidennäyte. Meille on varattu omakustantainen lounasmenu´paikallisten suosimaan historialliseen trattoriaan. Ruoka on todellinen makulämys näillä ei-massaturismiseuduilla. Bussikuljetus iltapäivällä (15 min) joen vastakkaiselle puolelle värikkääseen, luolajuustostaan tunnettuun Talamellon kylään, missä ulkoilmamaalausta amfiteatterin portailla Piero della Francescan taustamaisemaan Urbinon herttua Federico da Montefeltron ja Battista Sforzan diptyykistä (Uffizin galleria). Maalaamme peilikuvan San Leon renessanssiajan taustamaisemiin. Museoiden aukiolotilanteesta riippuen vierailu hurmaavaan Gualtieri-kuvataidemusoon. Omakustanteinen illallinen tryffeliherkuista historiallisessa ravintolassa kastanjametsässä, jonne tryffelinkerääjä tulee kertomaan ammattinsa saloista ”tryffelikoiran” kanssa. Kuljetus hotellille.
 
Taidenäyttelynne, käsityöläismuseovierailu, diplomien jako, juhla-illallinen ja tanssia hotellilla.
Viikon aikana tehtyjen töiden näyttely hotellilla. Vierailu hotellin vastapäätä olevassa entisen munkkiluostarin käsityöläismuseossa katsomassa, mistä täällä saatiin elanto vuosisatoja sitten ja miten yli tuhatvuotisessa kylässä elettiin vuosisatojen mittaan. Vapaa lounas valiten kylän ravintoloista tai baareiesta. Juhla-illallinen ja ihana panna cotta-jälkiruoka, diplomien jako ja tanssikengät jalkaan, sillä italialainen musiikki soi!
 
Lähtö Bolognan kentälle aikataulunne mukaan; aikaa nauttia cappuccino matkan varrella.
Nautimme rauhassa aamiaisen ja lähdemme tilausbussillamme kohti Bolognan pientä lentokenttää. Pysähdymme matkalla viimeiselle cappuccinolle. Grazie, kiitos käynnistä ja hyvää kotimatkaa! Buon viaggio.
 
Yhteystiedot
RENESSANSSIAJAN MAISEMAT
*
*
*
*

Olen lukenut ja hyväksynyt tietosuojaan ja tähän sivuun liittyvät ehdot. Käyttämällä sen palveluja, käyttäjä hyväksyy ja sitoutuu noudattamaan sen käyttösuojaehtoja.
pysy kuulolla Uutiskirje
Kiertomatkalla vieraillut paikat
Talamello

Pincio-vuoren kupeessa on harvinaisesta luolajuustostaan kuuluisa Talamellon värikäs pieni kylä ja kunta. Sen pääpiazzan suihkulähteen vedellä voi kastella kasvoja kuumana kesäpäivänä ja istahtaa ihailemaan henkeäsalpaavan kaunista näkymää Marecchiajokelle; samaisen näkymän ikuisti Piero della Francesca kuuluisaan maalaukseensa Urbinon herttuan diptyykkiin n. 650 vuotta sitten. (Lue lisää)

San Leo

San Leo on majesteettisen upea, kivisellä kukkulalla Marecchiajoen varrella sijaitseva rauhallinen pieni kunta. Dante Alighieri vietti siellä aikaansa kirjoittaen siitä myös Jumalaiseen näytelmäänsä. San Leo on Montefeltron historiallisen alueen kehto, ollen myös Italian pääkaupunki yli tuhat vuotta sitten. Tunnettu hyvästä ruoastaan, historiallisista ja geopoliittisista tapahtumistaan sekä idyllisenä elokuvien ja dokumenttielokuvien kuvauspaikkana. San Leon roomalais-ja renessanssiajan rakennukset ovat säilyneet hyvin. Sitä ympäröivät ihanteelliset patikointipolut pitkiinkin patikointi-ja pyöräretkiin, aina itään Adrianmerelle tai korkeammalle länteen, Apenniinivuoristoon päin. (Lue lisää)

Sant'Agata Feltria

Sant'Agatan yli tuhatvuotinen kylä ja sen historialliset arvorakennukset ovat hyvin säilyneitä. Kylän keskustassa on Italian vanhin kokonaan puulavasteinen teatteri 1600-luvun alkuvuosilta. Luonnonkaunis ja rauhallinen seutu kutsuvat patikoitsijoita sen eripituisille ja erityyppisille poluille. Kylä on kuuluisa tryffeliherkuistaan ja sen jokavuotiset tryffeli- ja enogastronomiset markkinat pidetään lokakuussa. (Lue lisää)

Carpegna

Carpegnan kunta ja pieni kaupunki sijaitsevat samannimisen vuoren rinteellä, pyökkimetsien ja kauniiden vuoristomaisemien ympäröimänä. Se on Montefeltron historiallisella alueella. Kaupungin sydän on keskustan Palazzo dei Principi eli Prinssien Palatsi. Sen on suunnitellut roomalainen arkkitehti Antonio de Rossi ja se rakennettiin vuonna 1675 kardinaali Gaspare di Carpegnan käyttöön. Carpegna kuuluu osaksi luonnonpuisto Sasso Simonen ja Simoncellon alueeseen. Kuuluisa kilpapyöräilijä Marco Pantani harjoitteli Carpengnan vuorella, ja täällä on paljon pyöräilymahdollisuuksia lomallesi, aina sähköpyörien vuokrauksesta lähtien.

Pennabilli

Pennabillin kukkuloilta avautuvan näkymän Marecchiajoen laaksoon ja sitä ympäröiville vuorille on ikuistanut Leonardo da Vinci Mona Lisa-taulun taustamaisemaksi. Näköalapaikalla voi vierailla. Pennabilli syntyi sen kahdella kalliokukkuloilla olevien erillisten kuntien ja linnojen solmiessa sovun 1350-luvulla; Penna sen Roccione-nimisellä kukkulalla ja Billi sen Rupe-nimisellä kukkulalla, vain 300 metrin etäisyydellä toisistaan. Pennabilliä ovat asuttaneet jo umbrit, etruskit ja roomalaiset. Sen kuuluisin hallitsijasuku, Malatesta, sai täältä alkunsa 1100-luulla. (Lue lisää)

Urbino

Urbino on muurien ympäröimä, Unescon maailmanperintölistalla oleva satumaisen kaunis kaupunki Marchen alueella Italiassa, Pesaron lounaispuolella. Urbino on elävä itsenäisen renessanssikulttuurin historiallinen perintö nykypolville. Kaupunki, joka sijaitsee korkealla, kaltevalla rinteellä, on säilyttänyt suuren osan viehättävästä keskiaikaisesta arkkitehtuurista ja ilmapiiristään, ollen myös vilkas yliopistokaupunki. (Lue lisää)

Uutiskirje
pysy kuulolla
newsletters archive