San Leo
Emilia-Romagnaan kuuluva San Leo on perustettu yli 1700 vuotta sitten. Dalmatialainen, pyhän Marinon kanssa seudulle saapunut kivenhakkaaja Leo nimitettiin Pyhäksi Leoksi 300-luvun alussa ja hänen nimeään kantaa tämä entinen, vuosisatoja Montefeltron alueen pääkaupunkina ollut idyllinen kukkulakaupunki. Vanhan kaupungin upea pyöreätorninen linnoitus on Francesco di Giorgio Martinin suunnittelema renessanssiajan sota-arkkitehtuurin taidonnäyte. Linnassa on mm. asemuseo ja sitä vuokrataaan myös hääjuhliin. Sen karmean kiehtovassa vankityrmässä päätti päivänsä kuuluisa alkemisti kreivi Cagliostro ja monet hallitsijasuvut ovat vuosisatojen aikana yrittäneet valloittaa linnoitusta. Pyhä Fransiskus Assisilainen pysähtyi täällä matkallaan LaVerna-vuorelle. San Leon historia on pitkä ja mielenkiinoinen. Se sijaitsee strategisella paikalla San Marinon tasavallan sekä Novafeltrian kaupungin vieressä, lähellä Adrianmerta. Pääpiazzan katedraali torneineen ja kivinen Pieve-kirkko 900-luvulta ovat turistien suosikkinähtävyyksiä, kirkon ollessa vanhin koko Montefeltron alueen kirkoista. San Leo on aktiivinen kunta, siellä pidetään monia festivaaleja erityisesti musiikin tiimoilta. Ravintoloissa tarjotaan laadukasta perinneruokaa seudun mahtavien viinien kera. Kuvataiteesta kiinnostuneille seutu on ihanteellinen tutkia ja istua vaikkapa maalaamaan oma upea näköala. Läheisiltä Piero della Francescan nk. Renessanssiajan näköalaparvekkeilta näet Federico da Montefeltron ja Leon Battista Sforzan diptyykin taustamaiseman, jonka hän ikuisti yli 600 vuotta sitten, nykyään Uffizin Galleriassa sijaitsevaan alkuperäiseen maalaukseen.
Näkemisen arvoista
San Leon katedraali

San Leon Katedraali on yksi keskiajan Montefeltron kauneimmista helmistä. Sen perustukset juontavat aina 600-luvulle, jolloin San Leosta tuli Monteferlton päähiippakunta. Uusi katedraali rakennettiin samalle paikalle tuntemattomista syistä 1100-luvulla, kuuluisimpien Emilian ja Lombardian alueen arkkitehtien toimesta. Kirkossa on sarja korinttilaisia pylväitä 200-luvulta, sekä kapiteeleja, joissa primitiivisia varhaiskristillisiä symboleja.

Lue lisää
Tunnustukset: San Leo
San Leon linnoitus

San Leon linnoitus näyttää siltä, kuin se nousisi pystysuoraan taivaaseen. Se sijaitsee korkean kukkulan päällä ja sitä reunustavat kiviset jyrkät kallioseinät. Uskomaton kohta, jossa taide ja luonto kohtaavat toisena. Roomalaiset rakensivat sen ensimmäsen linnoituksen. San Leo oli Italian pääkaupunki vuosina 961-963. Tämä vanhan kaupungin upea pyöreätorninen linnoitus on nykyisessä asussaan renessanssiajan sota-arkkitehtuurin taidonnäyte, Francesco di Giorgio Martinin 1400-luvun puolessa välissä suunnittelema. Linnoitus pystyi mm. hallitsemaan ristitulen. Sen karmean kiehtovassa vankityrmässä päätti päivänsä kuuluisa alkemisti kreivi Cagliostro ja se on vuosisatojen myrskyissä vaihtanut usein hallitsijaansa. Paavin vallan alle se tuli vuonna 1630. Nykyään linnoituksessa on kattava asemuseo ja sitä vuokrataaan myös hääjuhliin.

Lue lisää
pieve

La Pieve sijaitsee aivan Katedraalin vieressä. Se on San Leon toinen ja vanhin uskonnollinen muistomerkki, keski-Italian kiinnostavimpia ja ensimmäinen konkreettinen todiste Montefeltron alueen kristinuskosta. Kirkko on rakennettu kivijärkäleen päälle ja se on muuttanut muotoaan aikojen kuluessa, erityisesti vuonna 1000 JAA. Kuori on kaivettu osin kiven sisään. Sisältä löytyy mm. 100-300-luvun korinttilaispylväitä, kivinen arkun kansi, jonka päälle on kaiverrettu kaksi riikinkukkoa, jotka on päivitetty 700-luvulle sekä kaunis öylättirasia vuodelta 882. Pieve eli ”Kivi” ja sen krypta on käymisen arvoinen kokemus.

Lue lisää
Tunnustukset: San Leo
Reitit
PYHÄN FRANSISKUKSEN REITTI RIMINILTÄ LA VERNAAN
PYHÄN FRANSISKUKSEN REITTI RIMINILTÄ LA VERNAAN

Tämän reitin varrella on viisi pysähdyspaikkaa 112:n kilometrin kokonaismatkalla. Se kiertää Emilia-Romagnan- ja Toscanan läänien välillä, ylittäen Marecchiajoen ja kymmenen kunnan rajat Riminin, Forli´Cesenan sekä Arezzon provinsseissa. Tämä on koillisin pääsykohta Pyhän San Fransiskuksen reitille, joka kulkee Umbrian ja Lazion läänien läpi aina Roomaan.

Lähipaikkoja
Talamello

Pincio-vuoren kupeessa on harvinaisesta luolajuustostaan kuuluisa Talamellon värikäs pieni kylä ja kunta. Sen pääpiazzan suihkulähteen vedellä voi kastella kasvoja kuumana kesäpäivänä ja istahtaa ihailemaan henkeäsalpaavan kaunista näkymää Marecchiajokelle; samaisen näkymän ikuisti Piero della Francesca kuuluisaan maalaukseensa Urbinon herttuan diptyykkiin n. 650 vuotta sitten. (Lue lisää)

Novafeltria

Novafeltrian keskisuuri kunta sijaitsee keskellä Marecchiajoen laaksoa, suurimmaksi osaksi tasaisella alueella. Novafeltria, "nuovo" eli "uusi" on perustettu vasta vuonna 1907. Nykyään se on laakson kaupallinen ja teollinen keskus, sekä vilkas koulujen ja urheiluaktiviteettien keskus. Ihanteellinen ostosten tekoon ja viettää aikaa vaikkapa sen jäätelöbaareissa ja ravintoloiden kulinaarisissa ympyröissä. (Lue lisää)

Sant'Agata Feltria

Sant'Agatan yli tuhatvuotinen kylä ja sen historialliset arvorakennukset ovat hyvin säilyneitä. Kylän keskustassa on Italian vanhin kokonaan puulavasteinen teatteri 1600-luvun alkuvuosilta. Luonnonkaunis ja rauhallinen seutu kutsuvat patikoitsijoita sen eripituisille ja erityyppisille poluille. Kylä on kuuluisa tryffeliherkuistaan ja sen jokavuotiset tryffeli- ja enogastronomiset markkinat pidetään lokakuussa. (Lue lisää)

Montecopiolo Villagrande

Parintuhannen asukkaan pieni Montecopiolon kunta Emilia-Romagnan läänissä sijaitsee kauniissa vuoristomaisemassa, Sasso Simone ja Simoncellon luonnonpuistossa. Paikka on strateginen, kolmen läänin rajoilla: Toscanan nähtävyydet, San Marinon tasavalta, Marchen kauniit kukkulat ja Urbinon kaupunki ovat kaikki lähellä ja idässä näkyy Adrianmeri. (Lue lisää)

Casteldelci

Tällä luonnonkauniilla alueella on paljon tarjottavaa keväästä syksyyn: runsaasti polkuja kuljettavaksi kävellen, hevosella tai maastopyörällä. Casteldelcin noin tuhat vuotta vanha linna seisoo ylhäästi kukkulalla Senatello-joen varrella. (Lue lisää)

Pennabilli

Pennabillin kukkuloilta avautuvan näkymän Marecchiajoen laaksoon ja sitä ympäröiville vuorille on ikuistanut Leonardo da Vinci Mona Lisa-taulun taustamaisemaksi. Näköalapaikalla voi vierailla. Pennabilli syntyi sen kahdella kalliokukkuloilla olevien erillisten kuntien ja linnojen solmiessa sovun 1350-luvulla; Penna sen Roccione-nimisellä kukkulalla ja Billi sen Rupe-nimisellä kukkulalla, vain 300 metrin etäisyydellä toisistaan. Pennabilliä ovat asuttaneet jo umbrit, etruskit ja roomalaiset. Sen kuuluisin hallitsijasuku, Malatesta, sai täältä alkunsa 1100-luulla. (Lue lisää)

San Marino

San Marinon tasavalta sijaitsee Montefeltrossa, Apenniinivuorilla. Tässä pienessä, kauniissa jylhällä vuorella olevassa valtiossa asuu noin 33 tuhatta asukasta vain 61 neliökilometrin alueella. San Marinoon kannatta pysähtyä useammaksi päiväksi, sillä sen vanha kaupunki on mukava paikka ostosten tekoon ja pienten museoiden tutkimiseen. San Marinon laakso on luonnonkaunis alue, vaikkapa maastopyöräilyyn ja patikointiin. Löydätte myös pienimuotoista viini-ja oliiviöljyn tuotantoa. (Lue lisää)

Poggio Torriana

Kaksi lähikuntaa, Poggio Berni ja Torriana yhdistyivät vuonna 2014 ja näin muodostui Poggio Torrianan pieni kunta kolmelle vierekkäiselle kukkulalle. Niiden huipuilta näkyy sininen Adrianmeri ja Marecchiajoen laakso avautuu luonnonkauniina katsojan silmien edessä. Ominaista kunnalle on sen perinteiset, värikkäät hyvin säilyneet maalaistalot kukkuloiden rinteillä ja ravintolat, joissa voi herkutella paikallisen ruoan aidoin mauin. (Lue lisää)

Verucchio

Viehättävä Verucchio seisoo 300 m:n korkeudella jyrkällä kivikukkulalla katsoen siniselle Adrianmerelle sekä Marecchiajoen kauniiseen laaksoon. Verucchiota asutti jo ennen etruskeja Villanova-niminen sivilisaatio ja sen arkeologisessa museossa on ihailtavana upeita todisteita tältä ajalta. Oliivi-ja viiniviljelmät reunustavat tätä 10.000:n asukkaan historiallista kuntaa ja sen ravintolat houkuttelevat perinneruoilla ja paikallisilla laatuviineillään enogastronomiseen makuelämykseen. Verucchion linnan sisäpihalta on 360:n asteen huikea näkymä Marecchiajoen ala-ja ylälaaksoon. (Lue lisää)

Santarcangelo di Romagna

Santarcangelon eli Pyhän Arkkienkelin eloisa keskiaikainen kylä sijaitsee kymmenen kilometriä Adrianmeren rannalta. Kaunis kellotorni sen kukkulan korkeimmalla paikalla kutsuu turisteja kylän nupulakivisiä kujia pitkin rauhaisalle kävelyreitille. Pienet värikkäät kaupat ja talot kertovat sen historiasta. Perjantainen toripäivä on vilkas ja käymisen arvoinen. Erityisesi aperitiivien aikaan myöhään iltapäivällä nuoriso kokoontuu sen kahviloihin tapaamaan toisiaan. Täällä tehdään vielä ravintoloissakin käsin pastaa ja Sangiovese-viinin viljelys on alueen tärkeä elinkeino. (Lue lisää)

Vieraile San Leo ryhmämatkoilla
RENESSANSSIAJAN MAISEMAT
RENESSANSSIAJAN MAISEMAT

Renessanssiajan maisemat. Aseta väripalettisi samaan kohtaan luonnon helmassa kuin mistä maailmankuulut renessanssiajan maalarit Leonardo da Vinci, Giotto tai Piero della Francesca maalasivat tunnettujen taulujensa taustamaisemat, kuten Mona Lisa. Koe sama tunnelma! Vierailemme myös keskiaikaisissa kylissä paikallisia ruokia ja viinejä maistellen. Vietä unohtumaton maalaus-ja kulinaariviikko. (Lue lisää)

SÄHKÖPYÖRÄREITEILLÄ APENNIINELLA
SÄHKÖPYÖRÄREITEILLÄ APENNIINELLA

Tämä sähköpyöräilyreitti vie polkijansa kolmen läänin rajojen ja vuorenhuippujen yli aina Emilia-Romagnaan, Marcheen ja Toscanaan. Läpi luonnonpuistoalueiden, joissa silmä ja sielu lepäävät. Ihaile laakso-ja kukkulamaisemia niiden aaltoillessa pehmeästi Adrianmereen päin tai romanttisen Toscanan maaseudun suuntaan. Reitti ei ole suunniteltu pelkästään alan ammattilaislle, mutta myös "helposta pyörälymuodosta" nauttiville. Näin kaikki voivat löytää massaturismilta piilossa olevan Italian kauneuden ja kokea samalla lomalla kolmen eri läänen aidot ruoka-ja viinikultturien maut.

TUTKI MAAPERÄÄ MARECCHIAJOEN LAAKSOSSA
TUTKI MAAPERÄÄ MARECCHIAJOEN LAAKSOSSA

Seuraa merkittyjä reittejä ja löydä ainutlaatuinen tutkimuskohde koko maailmassa tässä pienessä Marecchiajoen laaksossa, havainnoiden alueen maaperää ja ympäristöä. (Lue lisää)

PYHÄT REITIT
PYHÄT REITIT

Kristinuskon jalanjäljillä kokemaan ja näkemään arkkitehtuuria, taidetta ja kirkkomusiikkia. (Lue lisää)

YHDESSÄOLOA, RUOKAA, VIINIÄ JA PATIKOINTIA TOSCANASSA
YHDESSÄOLOA, RUOKAA, VIINIÄ JA PATIKOINTIA TOSCANASSA

Liikunnallinen viikko Montefeltron vuorilla, jotka eivät ole vaikeusasteeltaan yhtä haastavia kuin Alpit. Harjanteita, kukkuloita ja pieniä keskiaikaisia linnakyliä halkovat monipuoliset reitit saavat kävelijänsä myös henkisesti hyvään kuntoon. Niittyjen ja jokien kauneus, paikan historia ja erityisesti ruokakulttuuri ovat sielulle ja vatsalle mannaa. Sopii kaikenikäisille. Taukopaikkoja löytyy reittien varrelta ja mahtava ruoka-ja viinikulttuuri kruunaa lomaviikon hurmaavassa, erilaisessa Italiassa. (Lue lisää)

Mainos
Tuottaja
LAB.ottega di Nena
LAB.ottega di Nena
San Leo - Contrada Michele Rosa
Luova työpaja. Tuotesuunnittelua ja -muokkausta, kangasmaalausta sekä pintojen räätälöintiä. Avainsana: VÄRI 🎨
Tuottaja
San Leo Cashmere
San Leo Cashmere
San Leo - Loc. Montemaggio
Käsintehdyt kashmirvaatteet: lämmin, mukava ja kestävä. Tuotannossamme kunnioitetaan vuohien elinkaarta, Valmistamme tuotteita pieniä määriä, mutta laadukkaita.
Restaurant
La Corte di Berengario II
La Corte di Berengario II
San Leo - Via Michele Rosa, 74
News
Maastopyöräkisa Carpegnassa
Maastopyöräkisa Carpegnassa
Carpegna Pennabilli
02 kesäk. 2024
Pitkänmatkan perinteinen maastopyöräkisa kuuluisan Marco Pantanin harjoittelumaastoissa Carpegnan vuoristossa Pennabillin vieressä, Emilia-Romagnan ja Marchen rajalla. Unohtumaton kokemus Montefeltron ja Sasso Simonen ja Simoncello Parkin upeissa maisemissa Marchen ja Romagnan alueiden välissä. Koko viikonloppu omistettu pyöräilyn maailmalle ja sen ulkopuolelle, ruoka-alueen, musiikin ja teemaretkien kera. Kolme päivää unohtumattomia tapahtumia ja esityksiä Carpegnassa.
Italian Pyöräfestivaali
Misano Adriatico
13 syysk. 2024 - 15 syysk. 2024
Pyörämarkkinoiden vertailupaikka. Esikatselut, testit, esitykset ja tapaamiset viihteen säestämänä. Kaikki tarvittavat ainesosat festivaaleille. Sopii kaikille pyöristä kiinnostuneille; aina harrastelijoista ammattilaisiin asti.
Nove Colli Pyöräilykilpailu
19 toukok. 2024
Merestä kukkuloille, sekoitus luonnonkauneutta, hikeä ja vaivaa. Kilpailu, joka koettelee jokaisen urheilijan, jopa kaikkein valmistautuneimman, mutta joka tarjoaa epäilemättä unohtumattomia tunteita. Nove Colli on pyöräilygranfondo, joka järjestetään Romagnassa (Forlì-Cesenan ja Riminin provinssissa) ja joka lähtee ja saapuu Cesenaticoon. Se on yksi arvostetuimmista tapahtumista lajissaan, yksi vanhimmista (se on pidetty vuodesta 1971) ja luultavasti osallistunein Italiassa.
Suuri kiertue Italian laaksoissa
Suuri kiertue Italian laaksoissa
14 toukok. 2024 - 25 toukok. 2024
Tour de France 2024
Tour de France 2024
San Leo San Marino
29 kesäk. 2024 - 30 kesäk. 2024
Tour de France pidetään ensimmäistä kertaa Italiassa vuonna 2024. Reitti kulkee Firenzestä Riminiin, sekä San Leon linnoituksen ja San Marinon tasavallan läpi.
Uutiskirje
pysy kuulolla
Uutiskirjearkisto