Sant'Agata Feltria
Keskellä Montefeltron luonnonkaunista laaksoa, Savio-ja Marecchiajokien välissä sijaitsee Pyhän Agatan kylä vain 50 km Adrianmeren rannalta. Sen satumainen, yli tuhatvuotinen linnoitus ja keskustan rakennukset ovat säilyneet hyvin vuosisatojen saatossa. Nupulakivisillä kujilla on rauhallista kävellä ja katsella paikallisväestön arkipäivän askareita. Kylässä on toimivat nunnaluostarit. Käymisen arvoinen käsityöläis-ja historiallisten ammattien museo sijaitsee entisessä munkkiluostarissa. St.Agata Feltria on kuuluisa lokakuisista tryffelimarkkinoistaan ja kulinaarisista paikallisista herkuista. Kylän päätoria kaunistaa Teatro Mariani, Italian vanhin kokonaan puulavasteinen toimiva teatteri, jossa voi vierailla ja istahtaa sen sinisamettisille tuoleille tai käydä lavalla laulamassa! Korkean kivenjärkäleen päälle rakennettu Rocca Fregoso on renessanssiajan arkkitehtuurin mestarinäyte. Sen sisällä voi vierailla ja ihailla laaksonäkymää palaten ajassa taaksepäin tuhat vuotta. 
Näkemisen arvoista
Fregoso linnoitus

Linnoitus rakennettiin noin vuonna 1000 Sasso del Lupo eli pyöreän muotoiselle "Suden kalliolle". Renessanssiajan kuuluisa arkkitehti Francesco di Giorgio Martini entisöi ja muunsi sen ulkoasua vuonna 1474 Urbinon herttuan Federico da Montefeltron pyynnöstä. 1500-luvun se oli Genovasta tulleen Fregosa-suvun hallussa, he muuttivat sen aristokraattiseksi asuinpaikaksi, joka sopi heidän tyylikkäälle hovilleen. Linnassa on nykyään satujen museo ja siellä voi vierailla ihaillen mm. Ferragamon tekemää Swaroski-kivin koristettua Tuhkimo-elokuvassa nähtyä kenkää. Maisemat linnan pihalta lähivuorille ja laaksoon ovat upeat.

Lue lisää
Reitit
PYHÄ REITTI
PYHÄ REITTI

Candido-kävelyreitti eli "Puhdas tie" kulkee lähinnä ylä-Marecchiajoen laaksossa, uloittuen aina Tiberjoen laaksoon ja Savio-joelle. Se halkoo viiden kunnan läpi, joista neljä sijaitsee Emilia-Romagnassa ja yksi Toscanassa. Reitin pituus on 120 km ja patikka kestää viikon. Kokeneille kulkijoille.

Tunnustukset: Comune di Casteldelci
PITKÄ POHJOIS-APENNIINIEN PATIKOINTI
PITKÄ POHJOIS-APENNIINIEN PATIKOINTI

Reitti kulkee Apenniinien yli kolmessa läänissä: Emilia-Romagnassa, Toscanassa ja Marchessa sekä niiden kymmenessä provinssissa (Parma, Reggio Emilia, Modena, Bologna, Ravenna, Forlì-Cesena, Rimini, Lucca, Massa Carrara ja Pesaro-Urbino). (Lue lisää)

PYHÄN VINICION KIERTOPOLKU PYÖRÄLLÄ
PYHÄN VINICION KIERTOPOLKU PYÖRÄLLÄ

Perinteinen 300 km pitkä kävelyreitti on mahdollista mennä myös pörillä, esim. maasto-tai gravelpyörillä. Reitti halkoo yhteensä 8000 metriä ala-ja ylämäkien korkeuseroja: metsäpolkuja sekä matalanopeuksisia hiekka- ja asfalttiteitä.

Tunnustukset: Ciclovia di San Vicinio
Vieraile Sant'Agata Feltria ryhmämatkoilla
RENESSANSSIAJAN MAISEMAT
RENESSANSSIAJAN MAISEMAT

Renessanssiajan maisemat. Aseta väripalettisi samaan kohtaan luonnon helmassa kuin mistä maailmankuulut renessanssiajan maalarit Leonardo da Vinci, Giotto tai Piero della Francesca maalasivat tunnettujen taulujensa taustamaisemat, kuten Mona Lisa. Koe sama tunnelma! Vierailemme myös keskiaikaisissa kylissä paikallisia ruokia ja viinejä maistellen. Vietä unohtumaton maalaus-ja kulinaariviikko. (Lue lisää)

SÄHKÖPYÖRÄREITEILLÄ APENNIINELLA
SÄHKÖPYÖRÄREITEILLÄ APENNIINELLA

Tämä sähköpyöräilyreitti vie polkijansa kolmen läänin rajojen ja vuorenhuippujen yli aina Emilia-Romagnaan, Marcheen ja Toscanaan. Läpi luonnonpuistoalueiden, joissa silmä ja sielu lepäävät. Ihaile laakso-ja kukkulamaisemia niiden aaltoillessa pehmeästi Adrianmereen päin tai romanttisen Toscanan maaseudun suuntaan. Reitti ei ole suunniteltu pelkästään alan ammattilaislle, mutta myös "helposta pyörälymuodosta" nauttiville. Näin kaikki voivat löytää massaturismilta piilossa olevan Italian kauneuden ja kokea samalla lomalla kolmen eri läänen aidot ruoka-ja viinikultturien maut.

YHDESSÄOLOA, RUOKAA, VIINIÄ JA PATIKOINTIA TOSCANASSA
YHDESSÄOLOA, RUOKAA, VIINIÄ JA PATIKOINTIA TOSCANASSA

Liikunnallinen viikko Montefeltron vuorilla, jotka eivät ole vaikeusasteeltaan yhtä haastavia kuin Alpit. Harjanteita, kukkuloita ja pieniä keskiaikaisia linnakyliä halkovat monipuoliset reitit saavat kävelijänsä myös henkisesti hyvään kuntoon. Niittyjen ja jokien kauneus, paikan historia ja erityisesti ruokakulttuuri ovat sielulle ja vatsalle mannaa. Sopii kaikenikäisille. Taukopaikkoja löytyy reittien varrelta ja mahtava ruoka-ja viinikulttuuri kruunaa lomaviikon hurmaavassa, erilaisessa Italiassa. (Lue lisää)

KULINAARIMATKA ITALIAAN
KULINAARIMATKA ITALIAAN

KOE KOLME LÄÄNIÄ SAMALLA LOMALLA: Emilia-Romagna, Toscana ja Umbria. Maista auringossa laatuviinien ja perinneruokien aidot maut kaukana massaturismilta. Kuusi päivää kulttuuria, historiaa, shoppailua, hyvää ruokaa ja viinejä mukavassa seurassa, upeissa maisemissa erilaisessa Keski-Italiassa. (Lue lisää)

News
Italian Pyöräfestivaali
Misano Adriatico
13 syysk. 2024 - 15 syysk. 2024
Pyörämarkkinoiden vertailupaikka. Esikatselut, testit, esitykset ja tapaamiset viihteen säestämänä. Kaikki tarvittavat ainesosat festivaaleille. Sopii kaikille pyöristä kiinnostuneille; aina harrastelijoista ammattilaisiin asti.
Nove Colli Pyöräilykilpailu
19 toukok. 2024
Merestä kukkuloille, sekoitus luonnonkauneutta, hikeä ja vaivaa. Kilpailu, joka koettelee jokaisen urheilijan, jopa kaikkein valmistautuneimman, mutta joka tarjoaa epäilemättä unohtumattomia tunteita. Nove Colli on pyöräilygranfondo, joka järjestetään Romagnassa (Forlì-Cesenan ja Riminin provinssissa) ja joka lähtee ja saapuu Cesenaticoon. Se on yksi arvostetuimmista tapahtumista lajissaan, yksi vanhimmista (se on pidetty vuodesta 1971) ja luultavasti osallistunein Italiassa.
Suuri kiertue Italian laaksoissa
Suuri kiertue Italian laaksoissa
14 toukok. 2024 - 25 toukok. 2024
Tour de France 2024
Tour de France 2024
San Leo San Marino
29 kesäk. 2024 - 30 kesäk. 2024
Tour de France pidetään ensimmäistä kertaa Italiassa vuonna 2024. Reitti kulkee Firenzestä Riminiin, sekä San Leon linnoituksen ja San Marinon tasavallan läpi.
Uutiskirje
pysy kuulolla
Uutiskirjearkisto